6 år tillsammans

I slutet av maj 2014 var jag på konfirmationsläger nere i Blekinge. Jag varken var eller är religiös, utan konfirmerade mig helt enkelt för att alla mina vänner gjorde det. Däremot skulle jag säga att jag tror på ödet - och jag kan inte beskriva det på något annat sätt att det var meningen att jag en kväll i slutet av maj skulle träffa mina själsfränder.

Vi hade någon slags gudstjänst där de som ville fick möjlighet att prata med en av våra konfirmationsledare eller liknande om vad som än tyngde ned oss. Jag, som under denna perioden mådde extremt dåligt, hade precis suttit och gråtit i en kvart hos personen jag kunde anförtro mig mest åt. Jag kom tillbaka in i rummet där alla andra befann sig och slog mig av en slump ned bredvid några tjejer jag knappt hade utbytt ett ord med. Utan att känna den gråtande tjejen bredvid mig lägger jag armen om henne, och det är mitt livs hittills bästa beslut.

Kvällen som präglats av tårar slutar med att jag och dessa två tjejer hamnar på deras rum och pratar som om vi känt varandra hela livet. Det var inte en enda nivå som vi inte klickade på, och jag kände att jag hade saknat dessa personer under hela mitt liv. Som om de hade fattats mig. Och någon stans där börjar våra 6 år tillsammans. En vänskap så villkorslös och självklar, olikt något jag tidigare upplevt.

Ni som har följt mig ett tag känner nog igen dessa tjejer. Att benämna dem som mina bästa vänner räcker inte, det duger inte. För de är mer än så. De är en del av min familj och utan dem hade jag inte funnits här idag. I snart 6 år har de älskat, stöttat och peppat mig, och det är jag för evigt tacksam över. Dessa tjejer är mina största supporters och jag är deras. De fanns där för mig, oavsett avstånd, när ingen annan gjorde det. De förstod och förstår mig som ingen annan. Vi kan varandra innantill och det finns inget jag inte hade gjort för dem.

Hur tackar man ens någon för att ha inte bara förgyllt, utan rent av räddat ens liv under sex års tid?Det finns inte nog fina ord i denna värld för att kunna beskriva mig kärlek och tacksamhet för dessa tjejer. Ser fram emot att få spendera resten av livet med er vid min sida. Bestfriendgoals, för alltid <3

  • Tankar

Gillar

Kommentarer