60 000 barn blir mobbade

Visste ni att över 60 000 barn blir mobbade i Sverige? Visste ni att 104 personer i åldrarna 15-24 tog sitt liv år 2012? Visste ni att BARA 71% av alla lärare vet hur de ska reagera om en elev blir mobbad i skolan?

Jag är så jävla trött och jag blir så ledsen. Jag som själv har fått utstå mobbning och idag går i terapi på grund utav det vet hur akut det är att mobbningen stoppas. Och alla kan göra något för att bidra. Du som mobbar kan tillexempel sluta vara så jävla dum. Alltså ursäkta, men hur fan kan du sova om nätterna när du vet att du bidrar till folks psykiska ohälsa? Hur kan du med ett gott samvete få folk att vilja ta sitt liv? Hur kan du vara stolt över att bryta ned folk till den gräns att de inte längre orkar mer? Jag FÖRSTÅR INTE och jag tror inte heller att jag någonsin kommer att göra det. Jag har gett upp hoppet om att få svar på varför mobbare behandlar sina offer som de gör. Den enkla anledningen är väl att de är så osäkra i sig själva att de vill höja sig genom att trycka ned andra. De mår själva dåligt men det rättfärdar absolut inte deras beteende. De behöver riktig hjälp och oftast av någon utomstående då det hemska beteendet ofta kommer hemifrån. Mobbare med föräldrar som också är mobbare, ehuw.. Någon gång i framtiden kommer jag att tycka synd om er, för tiden läker alla sår. Men just nu när jag är mitt i att komma över detta så har jag ingen respekt för er som har fått mig att få magkatarr, utmattningssymptom i form av svimningar, ångest och panikångest.

Det är så viktigt att utomstående reagerar och tar sitt ansvar när de ser att det är något som inte stämmer. Jag vet att det är svårt men var uppmärksamma på alla sorters tecken. Jag kan inte tala för alla som har blivit/blir mobbade, men i mitt fall var det så att jag inte ville berätta för någon i början. För jag skämdes så mycket då jag trodde att det var mitt fel att det var såhär. Hur berättar man för sina föräldrar att man blir mobbad? Hur säger man till sina lärare att man inte har några kompisar i sin klass? Det är så jävla svårt och jobbigt. Man är rädd för att man inte ska bli trodd på, och det var precis vad som hände mig. Det var ingen lärare som tog mig på allvar, så därför ber jag alla er vuxna som läser detta inlägg att NOTERA MINSTA LILLA TECKEN! Var inte rädd för att fråga om något är fel, för det kan rädda liv. Ha ordentlig undervisning om mobbning och psykisk ohälsa. Ha obligatoriska möten med kuratorn och VAR UPPMÄRKSAMMA.

Och du, älskade lilla pärla, som får utstå mobbningen.. Mitt hjärta går ut till dig. Inget av det som händer är ditt fel. Det är inte dig det är fel på utan det är de dumma, hjärtlösar mobbarna som inte har ett rätt i skallen. Jag vet att det känns så mörkt och hopplöst nu, men våga bara öppna upp dig för någon (för en förälder, kurator, lärare, kompis, mormor, MIG!) så kommer det att bli bättre och du kommer att få den hjälpen du behöver. I slutändan kommer du att må som du är värd. Jag vet att det är svårt att se det positiva men gör inget dumt. Det finns så mycket vackert och fint att leva för, även om det inte känns så nu. Våga be om hjälp, för det är inte dig det är fel på. Du är älskad och värdefull och helt fantastisk. Ingen mobbare är värd dina tårar. Våga be om hjälp, för du är värd så mycket bättre. <3

Gillar