A GIRL LIKE HER

Efter en tung, men väldigt bra och produktiv, dag på jobbet tog jag bussen hem. Väl hemma bytte jag om till myskläder, käkade mellanmål och gosade ned mig i sängen. Jag hade ingen ork till annat än att kolla på film, så det var vad jag gjorde. Jag har precis sett klart filmen "A Girl Like Her", och det är just den filmen som jag tänker skriva om nu. För den berörde mig så jävla djupt.Filmen som jag nyss såg går knappt att beskriva med ord, för den fick mig att må så illa. Men jag ska försöka, för jag vill verkligen att ni ska förstå varför ni borde se den.. Filmen handlar om mobbning, främst i skolan men som sedan följer med hem via internet. Huvudpersonen är Jessica som i skolan blir väldigt illa behandlad och mobbad av ett tjejgäng. För att alla verkligen ska få veta vad som egentligen händer i skolan ber Jessicas kompis Brian henne att bära en spionkamera och filma allt som händer där, och även sina egna tankar och funderingar när hon är hemma. Kort och gott - Jessica försöker att ta sitt liv och då samlas dessa videoklipp (som hon filmat) in och görs om till en film, som sedan kommer ut för världen att se. Jag vill inte spoila något mer för er, för jag tycker verkligen att ni ska se denna film. Så jävla, obeskrivligt viktig.

Om jag har förstått allt rätt så gjordes denna filmen för att visas upp i skolor, och det tycker jag att den borde. Enligt mig borde det vara OBLIGATORISKT att visa denna filmen (och Cyberbullying!) i skolan för varenda klass i varenda årskurs från det att de börjar sjuan.

Filmen är så jävla gripande och hjärtskärande, speciellt för oss som varit med om liknande saker. För hur många gånger har man (jag) själv inte blivit knuffad och slagen i korridoren, blivit kallad "bitch" och liknande högt i klassrummet, fått de värsta sms/tweets och blivit hotad? Hur mycket har det inte tärt på psyket, självkänslan och ens relationer? Igenkänningsfaktorn är alltså HÖG i denna filmen och tårarna rann under hela filmens gång.

Mitt hjärta blöder verkligen för alla er som har gått eller just i detta nu går igenom mobbning av något slag. Jag lider med er och vill verkligen hjälpa er. Jag ger, som alltid, mitt viktigaste råd: våga ta hjälp. Våga ta emot hjälp som erbjuds och våga sök hjälp. Våga prata om det, för det är inte ni som gör fel - även om det känns så. Ni är värda allt det bästa i världen, så snälla våga stå upp för er själva även om det är så jävla svårt. Ta ingen skit, för ni är värda guld. Ta hand om er, XO.

Gillar

Kommentarer