"Är ridning ens en sport?!"

Igår satt jag, precis som många andra, i soffan och kollade på Idrottsgalan. Jag är inte så värst sportintresserad, men det var ändå fint att se Sveriges stora idrottshjältar bli hyllade och ta emot priser. Det finaste var när Sarah Sjöströms lillebror kom upp på scenen, då rann tårarna.

Jag - återigen, precis som många andra - trodde att Jerringpriset skulle gå till Stenson eller Sarah Sjöström. Personligen "hejade" jag på Stenson eftersom att han är en förebild för min pappa, som också golfar. Om jag inte missminner mig så vann Stenson några priser, men Jerringpriset gick till Peder Fredricson.

Idag har jag sett hur hela Internet går bananas eftersom att en RYTTARE vann just det priset? Jag vet många som mest känner att "hallå, är ens ridning en sport?!" Själv tycker jag att det är så fruktansvärt jäkla häftigt, och så himla fint. Jag anser verkligen inte att priset gick till fel person, och jag tycker att det är så tråkigt att vissa inte bara kan vara glada för Peders skull.

Jag blir såå irriterad på att många anser att ridning inte är en sport. Likså dans, vilket jag själv håller på med och har som största intresse. Det är så mycket träning, tid, svett och energi som läggs ned på dans. Så varför skulle inte det vara en sport? Dans är en lagsport precis som fotboll eller innebandy. I ett crew jobbar man i en grupp där man är beroende av allas prestationer. Ska inte ens behöva förklara.. Så enkelt är det.

Jag blir så trött, sluta nedvärdera sporter bara för att ni inte råkar vara intresserade av dem. Sluta vara bitter och instängd, var glad för andras skull ovasett om det var din idol som tog hem Jerringpriset eller inte.

Gillar

Kommentarer