BLI VEGETARIAN??

Något jag har tänkt på i ungefär ett halvår nu är att äta mindre kött. Jag har försökt att äta mindre kött än vanligt, välja andra alternativ och framförallt välja bort rött kött. Istället har jag ätit mer kyckling och fisk. Jag vet att det inte är så mycket bättre, men det är lite bättre i alla fall. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ellerhur? Anledningen till detta är att jag har sett så himla många dokumentärer, filmer och videos om hur otroligt dåligt djuren blir behandlade och även hur mycket köttkonsumtionen tär på vår natur och vårt klimat. Att inte äta kött är ju faktiskt något av det smartaste du kan göra för att rädda vår planet. Nu är inte fallet så att jag tänker bli vegetarian, kanske "pescetarian", för jag är faktiskt helt ärligt för lat för det. Alla i min familj äter kött så det skulle bara bli krångligt att hela tiden få laga egen mat osv. När jag flyttar hemifrån ska jag absolut testa på vegetarian-livet och kanske rent av go vegan. Men tills dess ska jag göra andra småsaker för att minska min köttkonsumtion och bidra till ett bättre klimat.
Exempelvis ska jag undvika rött kött så gott det går, och det gör jag ju redan liksom. Hemma väljer jag allt som oftast att äta kyckling istället. När jag är bortbjuden äter jag vad som serveras men det går alltid att exempelvis äta mer sallad eller bröd för att kompensera om man inte vill äta så mycket kött. Och i skolan finns det alltid ett vegetariskt alternativ att välja mellan. Att äta quornfärs, sojabiffar, tofu eller "bejkon" istället för riktigt kött är också småsaker som går att äta och som faktiskt kanske inte är så jätteolikt vanligt kött. Jag ska definitivt testa allt detta och i alla fall pröva på, för det är det minsta jag kan göra för att bidra. För i nuläget blir jag äcklad av att äta rött kött och det är därför inget jag tänker tvinga i mig. Protein kan man få i sig på annat sätt!

Jag är jätteny inom detta området och vet faktiskt inte mycket alls om vad som går att laga eller vad som går att äta, så jag skulle SÅ gärna vilja ha tips på vad man kan äta istället för kött. Det skulle betyda guld om någon vänlig själ skulle vilja hjälpa mig. Kommentera gärna om ni har några erfarenheter eller tips!

Gillar

Kommentarer