Böcker ni borde läsa

I detta inlägget hade jag tänkt att tipsa er om böcker som ni måste läsa, i alla fall i min mening! Alla gillar olika slags böcker och själv är jag en allätare (all-läsare?). De tre böcker jag tänkte tipsa er om är HELT olika genrer så förhoppningsvis finns det något som passar alla!
Först ut är "Jag är Nellie", skriven av vår allas Nellie Berntsson. Det är en välskriven självbiografi som innehåller en massa girlpower, tips och trix, hennes upplevelser kring mobbning och kändisskapets baksida. Jag tycker att den är RIKTIGT bra och jag är själv en trogen bloggläsare av hennes blogg. Rekommenderar starkt!!
John Green kan ju vara den bästa författaren av ungdomsböcker - NÅGONSIN. Jag har läst många av hans böcker och "Efter Alaska" är definitivt min favorit. Den är så fin och har ett helt fantastiskt språk. Den är spännande, rolig och igenkänningsfaktorn är i vissa delar hög. Boken handlar om att ta steget till att börja på en ny skola, skaffa nya kompisar och hitta sin allra första kärlek. Allt detta kan ju låta helt underbart, men vad händer när ens största kärlek plötsligt lämnar en på ett av de värsta sätten..? UNDERBAR BOK, jag sträckläste den på två dagar, haha.

Vill ni ha mardrömmar är Lars Keplers senaste bok "Kaninjägaren" definitivt något för er. En fantastiskt bra skriven thriller som är omöjlig att lägga ifrån sig. Redan på första sidan kastas man in i den otroligt spännande berättelsen. Jag skulle rekomendera att ni läser de andra böckerna i serien om Joona Lima först (alltså Keplers andra böcker, förutom "Playground") så att ni förstår vad som har hänt innan. Dock är det inget måste eftersom att de skriver på ett sätt som gör den enkelt att förstå ändå. Så om du gillar spänning, polisutredningar, brutala mord.. Då är denna bok precis för dig!!

Gillar

Kommentarer