Bucketlist 2019

För bara två veckor sedan skrev jag ju att jag inte hade några nyårslöften för 2019. Men sedan när alla började publicera sina bucketlists så blev jag så himla sugen på att skriva en egen. Så här kommer min bucketlist för 2019, tjugo saker jag helst vill uppnå och hinna med innan detta året är slut!

1. Minska min skärmtid.
Jag lägger, precis som många andra, fööör många timmar framför sociala medier på mobilen, vloggar på youtube eller serier på Netflix. Och i många fall gör det mig stressad, och lite ledsen, vilket jag har blivit allt mer medveten om nu under den senaste tiden. Så att ersätta några timmars skärmtid med böcker, sällskapsspel och ljudböcker hade varit väldigt behövligt!

2. Börja studera.
Det är ingen hemlighet att jag är superdupersugen på att börja plugga och utbilda mig till kriminolog. I nuläget vill jag först ta en socionomexamen och sedan en master i kriminologi. Så förhoppningsvis kommer jag in och kan börja studera i höst!

3. Bli blodgivare.
När jag var liten och sjuk så fick jag blod när jag opererades. Utan det hade jag inte överlevt. Och enda sedan jag fyllde 16 har jag velat bli blodgivare, men aldrig gjort slag i saken då man måste vara över 18. Men NU (idag, 15 januari) har jag äntligen anmält mig till att bli blodgivare och på så vis hjälpa människor. Det känns fint!!

4. Börja med yoga.
Tror att alla som känner mig skrattar just nu. Ska JAG yoga? Med mitt tålamod..? Som tidigare blivit rastlös och fått myror i benen bara av att höra ordet? Men JA så är det, jag har faktiskt redan börjat! Kör yoga 15 minuter om dagen och det är helt fantastiskt. Kör just nu en blandning av avslappningsövningar och flexibilitetsövningar och det gör mig så lugn.

5. Le mot folk oftare.
Lika enkelt som det låter. Le mer!! Vet ju själv om att ett leende kan betyda otroligt mycket vissa dagar.

6. Köpa en fin present till min syster.
Kanske låter som världens tråkigaste punkt, men min älskade syster fyller ju faktiskt 18 i år och det ska firas rejält! Vill spara ihop och kunna köpa något riktigt fint och minnesvärt till henne.

7. Prioritera min hälsa.
Både min fysiska och psykiska hälsa ska varje dag prioriteras högt. Med min hälsa syftar jag på mitt mående och däribland relationer, sömn, mat, träning, rutiner med mera. Hur man mår speglar ju vem man är, det smittar av sig till ens omgivning och det är viktigt att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att må bra.

8. Inte klaga på småsaker.
Jag har blivit så himla mycket bättre på detta jämfört med för ett år sedan, men det går ju alltid förbättras. Vill i alla fall inte lägga min energi på onödig negativitet genom att klaga på småsaker eller saker jag ändå inte kan påverka. Exempelvis vädret.

9. Spara ihop XX-tusen kronor.
Har satt ett mål på hur mycket jag vill spara ihop inför framtida studier, resor och sommaren. Gäller att vara smart med ekonomin!

10. Börja dansa igen!
I skrivande stund är det 1 år och 8 månader sedan jag slutade dansa, efter att ha haft det som huvudsakliga träning i nästan 14 år. Jag har saknat det enda sedan dess men inte haft tid på grund utav plugg. Men nu är inte det ett hinder och jag har anmält mig till en dansklass som börjar redan på måndag (!!!) så kul!

11. Resa både i och utanför Sverige.
Vill besöka Sveriges tre största städer minst en gång vardera, och sedan vill jag ut och upptäcka världen innan jag börjar plugga. Backpacka i Asien lockar inte mig personligen just nu, men en kortare båtluff eller tågluff (3-4 veckor) vill jag gärna ge mig ut på.

12. Ha en 20-års-fest!
Jag fyller ju 20 i år (hjälp!?) och vill fira det storslaget. Vad passar då bättre än en riktig brakfest med alla nära och kära?

13. Jobba på min hållning.
Ja, att jag har hållning som en säck potatis är ju en underdrift.. Detta måste jag jobba på. Yoga och träning hjälper såklart med det. Sedan att allmänt tänka på hur jag går, sitter och lyfter på jobbet är den riktiga utmaningen.

14. Bli min egna bästa vän.
Detta är en lång process men har redan kommit en bra bit. Jag vill vara min egen bästa vän, älska mig själv oavsett vad och känna att min lycka beror på MIG och ingen annan.

15. Gå utanför min comfortzone oftare.
För att utvecklas som person tror jag att det är viktigt att ständigt utmana och pusha sig själv, så att man inte blir för bekväm och stannar av - om ni förstår hur jag menar? Jag vill våga satsa, chansa och uppleva nya saker. Better an ”oops” than a ”what if”!

16. Gå på minst 3 festivaler.
Älskar ju festivaler och allt som hör därtill, därför vill jag i år gå på minst 3 festivaler. Någon av den får gärna vara utanför Sveriges gränser!

17. Leva i nuet.
2019 är ETT år, som jag får uppleva EN gång. Den här dagen, nuet, kommer bara EN GÅNG. Det finns ingen rewind-knapp eller tidsmaskin. Det finns inte heller tid för att vänta, skjuta upp saker eller oroa och stressa i onödan. Jag försöker ständigt sträva efter att hitta en balans i att både leva som att jag ska dö imorgon, och samtidigt som att jag vore odödlig. Inte försöka tänka varken framåt eller bakåt utan njuta av nuet.

18. Spara ut mitt hår.
Har tre år i rad klippt mit hår kortare och kortare, men nu saknar jag faktiskt mitt långa svall. Så att vårda och ta hand om mitt hår så att det kan bli långt igen blir en prioritet.

19. Fortsätta hantera ångest såhär bra.
Kort sagt, otroligt svårt i vissa perioder.

20. Flytta hemifrån på riktigt.
Min sista punkt är den enda som jag vet till 100% att den kommer uppfyllas. Jag vill flytta hemifrån på riktigt och inte vara inneboende hos min pojkvän! (den termen är väldigt ny, lite obehaglig och läskig haha) Och detta kommer alltså att ske, för den första februari flyttar vi till vår gemensamma lägenhet!! Det är så himla sjukt och jag är så otroligt glad! Allt har gått så snabbt, och jag förstår att ni inte hänger med. Sen NÄR har jag pojkvän liksom..? Men låt mig förklara för er.

Jag har träffat den här killen i över ett och ett halvt år. Det har varit precis allt annat än en dans på rosor och vi har verkligen gått igenom så otroligt mycket. Vi har testat ALLT. Att träffas varenda helg och vara ”på g” (haha), att enbart vara vänner, vara bästa vänner, bo tillsammans, att prata telefon tjugofyra timmar om dygnet och även att inte ha någon kontakt alls. Vi har testat att vara med andra och att vara helt utan varandra.. Inget av det ovan nämnda har fungerat speciellt bra utan vi har alltid kommit tillbaka till varandra. Så det enda som återstår är ju att testa att vara tillsammans, på riktigt, vilket vi nu gör - och har gjort i några veckor. Vi trivs jättebra med att vara och bo tillsammans men det är ju så trångt i en etta..

Så!!! för en och en halv vecka sedan skrev jag ut på Facebook att vi sökte lägenhet, endast för att testa då det är så lång bostadskö överallt. Men jag fick kontakt med en tjej direkt och dagen efter var vi på visning i hennes fina och centrala trea. Dagen efter det var lägenheten vår och vi flyttar in den 1/2 2019. Det känns så sjukt och det ska bli så himla roligt att ha vårt eget, gemensamma hem <3

Har ni någon bucketlist? Let me know!!

Gillar