dags att gå vidare

Du tjänar inget på att älta i evigheter.

Du kommer att bli illa behandlad och det är inget du ska acceptera. Du ska säga ifrån och stå upp för dig själv, men du kan aldrig undvika att aldrig mer bli sårad av någon. Vänner kommer svika dig, förhållande kommer att ta slut och personer du inte ens känner kommer att ogilla dig utan anledning. Du kommer att bli sårad och då är det mer än okej att vara ledsen, arg och besviken - men du kan inte vara det för alltid. Du kommer bli sårad under hela ditt liv, och inte kan du spendera en hel livstid med att vara arg?

Du måste förlåta för din egen skull, för att du själv ska kunna gå vidare i livet som en glad person. Om en person som tidigare behandlat dig illa ber om ursäkt, så acceptera den. Ni behöver inte bli kompisar eller ha kontakt med varandra, men acceptera ursäkten och gå vidare åt varsitt håll. Du tjänar inget på att vara arg och tjura under långa perioder. Du tjänar själv på att vända blad och förlåta. Och även om du inte får en ursäkt eller en förklaring från personerna som behandlat dig illa så gäller det att gå vidare och förlåta ändå. Gör det för dig egna skull och för att du ska bli fri från det som håller dig nere. För det är inte säkert att det finns en förklaring till varför personer beter sig som de gör.

Jag har verkligen lärt mig att gå vidare och förlåta för mig egna skull, och det är så himla skönt. Jag har lärt mig att det inte är någon idé att älta, för jag kommer inte att kunna ändra något ändå - hur mycket jag än vill. Nedan ser ni mina tre bästa tips för att kunna gå vidare och leva vidare som en glad person.

TRE TIPS FÖR ATT KUNNA GÅ VIDARE:

* Acceptera att läget är som det är. Nu har detta hänt och du kan inte göra annat än att leva med det och försöka gå vidare på bästa sätt. Du kan varken gå tillbaka i tiden eller tvinga personer att umgås med dig, så det enda du kan göra är att gå vidare.

* Fokusera på det positiva och de fina människorna du har i din omgivning. Även att du blev sårad kanske det leder till massa nya möjligheter med andra kompisar, umgängen och partners? Försök att göra det bästa av situationen. Det blir bättre tillslut, även om det känns jobbigt och mörkt just nu.

* Prioritera dig själv och att lägga din energi på bra saker som du mår bra utav. Varför ska du gå runt och tänka på personer som du mår dåligt utav och lägga din värdefulla egergi på dem?

Glöm inte att ni är värda det allra bästa. Stå upp för er själva och stanna inte kvar i trasiga relationer där ni blir illa behandlade. <3

Gillar

Kommentarer