du tjänar inget på att älta

I vissa fall ska man förlåta och glömma. Speciellt om det handlar om att bygga upp en relation igen, exempelvis en kompisrelation med någon som en gång var din bästa vän. I andra fall handlar det om att förlåta men aldrig glömma, just för din egen skull. I mitt fall är det så gällande min högstadietid.

Jag skulle nog säga att jag är väldigt förlåtande av mig. För mig är det väldigt lätt att lägga en konflikt åt sidan, så länge jag får en ärlig ursäkt. Det vill säga en ursäkt från hjärtat där personen vet att den har gjort fel och också står för det. Jag kan bli extremt arg i stunden, speceillt om jag är ledsen, och i den stunden kan jag då säga saker som jag inte står för. Men jag kan även inse det och förstå att jag har gjort fel samt be om ursäkt för det. Och det tycker jag är en väldigt viktig egenskap.

Om du är en person som inte kan svälja din stolthet och inse när du gör fel, så kommer det att förstöra många relationer för dig framöver i livet. Vi alla gör misstag ibland men om du gör ett misstag så se till att inte vara egoistisk, det handlar inte om dina känslor. Ibland får man bita i det sura äpplet och inse sitt egna misstag, speciellt när man har sårat någon annan.

Gillar

Kommentarer