EN BÄTTRE BLOGG

För att jag ska fastna för och verkligen tycka om en blogg så finns det några saker jag kollar extra på, och det tänkte jag dela med mig idag! 1. Ha en stilren blogg! Det är enligt mig det snyggaste. En stilren, classy-looking blogg. Matcha bakgruden, headern, textfärgen och typsnittet. En stilren blogg ger intycket av en mer seriös och professionell bloogare! 2. Använd ett ordentligt språk och inte en massa förkortningar eller slangord. Börja inte varje mening med "men", "typ"eller "liksom". Skriv mycket istället för "mkt" och liknande. Personligen tycker jag att det är roligare att läsa då!

3. Bra bilder är A och O!! Alla har inte tillgång till en bra kamera och det är förståeligt. Se till att blanda selfies med naturbilder och inspobilder från tillexempel weheartit om du inte har tillgång till att ha "bra" bilder själv. Om du däremot har en bra kamera eller mobilkamera så UTNYTTJA DEN! Ta massvis med bilder och redigera dem lite snyggt. Det blir så mycket roligare att läsa en blogg med snygga bilder, hehe. 4. Uppdatera ofta och inte bara en gång i månaden. Då behåller du garanterat inga läsare. Uppdatera 1-2 gånger om dagen åtminstone.

5. Kvalitet före kvantitet.. Detta är ganska viktigt och säger lite emot punkten ovan. Lägg ned till på dina inlägg. Släng inte bara ihop något på fem sekunder i VARJE inlägg. Någon gång om dagen/ i veckan är det självklart helt okej att lägga upp ett inlägg som inte är speciellt igenomtänkt, det gör jag också ibland. Men de flesta av mina inlägg sitter jag med i en halvtimme. Själva inlägget tar kanske tio minuter att skriva och sedan sitter jag och lägger till, tar bort, fixar och trixar med inlägget för att få det bra och snyggt. Det märks om du lägger ned tid på dina inlägg eller om du bara slänger ihop dem!

Gillar

Kommentarer