FEMINISM ÄGER

Nu när jag skriver detta inlägget är jag faktiskt arg. Arg, ledsen och fruktansvärt irriterad. Så jag ber om ursäkt på förhand om det blir stavfel eller liknande fel i detta inlägget. Först och främst vill jag pointera att jag tycker att ALLA, självklart, ska vara feminister, oavsett kön. Men nu till den sak som stör mig:

Ni tjejer som smutskastar feminismen och säger att ni MINSANN INTE ÄR FEMINISTER för att ni inte hatar män, hur fungerar er hjärna? Hur går era tankebanor? Kan någon snälla förklara för mig, för jag förstår verkligen inte.

Ett exempel som jag ofta ser är tjejer som skriver "alltså, jag är ju för allas rättigheter och så, men jag är INTE feminist" Sorry to break it to yah honey, men du är feminist. Du säger emot dig själv i den meningen. Feminism = vara för jämställdhet samt allas rättigheter och lika värde, oavsett kön/icke kön, hudfärg, etnicitet osv.

Varför finner vissa tjejer det så hemskt att vara feminist? Och varför förknippar ni det med manshat? För att ENSTAKA feminister skriver att de hatar killar? Om det är därför många förknippar feminism med manshat så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, eller ge er en "wake up"-smäll på käften. Som inom VILKEN IDEOLOGI SOM HELST så finns det radikala och extrema människor som i vissas ögon tar saker för långt eller har "för starka åsikter", om man nu kan uttrycka det så. Men det definierar inte hela ideologin eller ALLA som delar dessa åsikter, det definierar just DEN individen. Så att anta att feminism är lika med manshat bara för att någon enstaka individ skriver att hen hatar män, det är löjligt.

Sedan - vad gör manshat för skada, då? Manshat föds utav kvinnohat, och trots att det inte är något jag förespråkar eller tycker om så gör det ingen skada. Manshat gör män ledsna i ögat medan kvinnohat berövar hundratals liv dagligen. Sedan har jag den uppfattningen att det är kärlek som bekämpar hat bäst, och att hat inte är lösningen till något. Men ibland måste man sätta ned foten för att folk ska förstå, och det tycker jag att exempelvis Zara Larsson gör bra.

Zara må vara min största förebild, men det betyder inte att jag håller med alla hennes åsikter till punkt och pricka. Jag tror väl egentligen inte att alla män är potentiella våldtäktsmän även om det kanske är så. (Typ alla män har en snopp och den kan de våldta med, så det beror på hur man vill tolka det) Jag hatar inte varenda man som individ, och det gör inte Zara Larsson heller. Där tror jag att folk misstolkar det Zara skriver och tar det BOKSTAVLIGT, att hon hatar varenda man som någonsin vandrat på jorden. Men precis som många andra syftar Zara inte på män som individer, utan män i grupp och hela machokulturen.

Jag tycker inte heller att alla män är svin, även om majoriteten av alla pojkar är skräp och även att jag tycker att majoriteten av alla vuxna män är fett läskiga. Jag kan inte säga att jag hatar ALLA män, även att jag är rädd när jag går ut själv. Rädd just för män, inte kvinnor. Jag går inte snabbare, låtsats ringa någon eller har nycklarna mellan knogarna när jag ser en kvinna. För det är männen som skrämmer mig. Det är då mitt hjärta slår tredubbelt och det är då jag helst går en omväg.

Snubbar gråter för att de blir generaliserade och dragna över samma kam. Men vet ni vad - gråt på. Ja usch & fy att Zara Larsson skriver att hon HATAR ALLA MÄN, då förtjänar hon att våldtas..? Jag kan bara tala för mig själv men tror att nästintill alla kvinnor känner/någon gång känt sig rädda när de stöter på en man då de går ensamma ute. Varför en då väljer att vara extra försiktigt genom att sätta sig egen säkerhet först, trots att man inte VET att mannen är en våldtäktsman, är för att det inte står skrivet i pannan om denna man tänker våldta eller på annat sätt kränka/utnyttja mig. Jag kan aldrig någonsin se det på en mans yttre, och väljer då att blir rädd. Och jag väljer att generalisera och dra "alla" över samma kam för att skydda mig själv. Ni ser bilden nedan.. Den beskriver perfekt det som jag nyss skrev, om varför en kvinna väljer att generalisera.

Men detta är så mycket större än lilla mig i lilla Sverige. Och det är därför jag älskar feminismen och vad denna ideologi står för. Jag är en stolt feminist för även att jag tycker att jag har det bra själv så vill och kan jag kämpa för mina systrars rätt att ha det lika bra.

Så girls, ni som nu sitter där ute och HATR FEMINISTER (!!!!!!) bara för att vara populära bland killarna i klassen, tänk om. På riktigt. I Sverige har vi alla rätt till vår egna åsikt vilket jag respekterar, men jag ber dig ändå att tänka om. Om du nu har det så himla B R A ställt själv och nöjer dig med att bli sexualiserad samt (generellt sätt) få mindre betalat & sämre förutsättningar än män inom samma bransch, så good for you. Men det finns så jävla många kvinnor och icke-män därute i världen som inte alls har det bra, som mördas för att de inte är av "rätt kön" (dvs manlig) och därmed inte är lika värda. Tänk på dem, när du själv har det så himla bra och hatar feminismen och allt den står för. Tänk på det när du hatar på feminister istället för att inse att de hjälper.

Gillar

Kommentarer