FÖR ATT BLI LYCKLIG

Vem vill inte vara lycklig? Vem vill inte vara genuint lycklig och bli fri från all negativitet? Jag är för det mesta lycklig och är nöjd med tillvaron. Jag har hittat mig själv och mår så himla bra. Jag vet dock att många av er inte är lyckliga och nöjda med varken er tillvaro eller er själva. Därför har jag nedan skrivit ihop "10 steg för att bli lycklig". Dessa punkter fungerade för mig och jag hoppas att det gör det för er med! XOXO.





* Reflektera över ditt liv. Det är ett bra sätt att börja på. Vad är det som gör dig olycklig? Vad är det som drar ned dig och vad är det som får dig att må dåligt? Varför känner du som du gör?

* Inse vad du måste ändra och var 100% ärlig mot dig själv. Vad är det som måste förbättras och vad är det som du kan ändra på? Hur påverkar andra personer dig och vad kan de göra för att förbättra situationen du befinner dig i?

* Sätt dig själv i första hand, för det är dags att du prioriterar dig själv. Om du blir olycklig av att ha vissa personer i ditt liv - släng ut dem. Om du bli olycklig av att följa modeller på instagram eller om du blir provocerad utav att vara vän med någon på sociala medier - ta bort dem. Gör det som du mår bäst utav och försök skita i vad de andra har att säga om hur du lever ditt liv.

* Rensa ut allt det negativa oavsett vad det handlar om. Rensa ut gamla minnen/saker, rensa ut "vänner"/ovänner, bekanta som får dig att må dåligt. Ta bort personer som provocerar dig och ta bort allt som inte gör dig glad. Det låter kanske som en självklarhet - men att bryta med vänner som inte längre gör en glad kan vara riktigt svårt och en jobbig process.

* Gör tid för dig själv. Fokusera på dig själv under en period. Gör det verkligen så mycket om du tillbringar en fredagskväll ensam hemma med en bra film och lite glass? Ta det lugnt, vila och fokusera på dig själv. Prioritera ditt välmående och din mentala hälsa. Försök att hitta dig själv istället för att sträva efter att uppnå idealbilden av hur du "förväntas vara".

* Unna dig saker.. Detta är ett tips som jag ofta ger, gällande många saker. Det beror på att det är ett sånt himla bra och fantastiskt tips, som verkligen fungerar! Unna dig det där som du har längtat efter länge. Boka in en ansiktsbehandling eller en massage. Köp den där snygga, lite dyrare tröjan. Beställ hem ett par supernsygga skor eller boka en resa. Unna dig saker lite då och då, för det kommer göra dig lyckligare, det lovar jag! Inte just att det är materiella saker det handlar om, utan mer att du belönar dig med saker och på så vis peppar du dig själv!

* Testa på något nytt och vidga din vänskapskrets! Gå utanför din comfort-zone och se till att hitta nya, roliga personer att umgås med. Gör saker du tidigare drömt om och utmana dig själv! Det kommer ge dig en kick och du kommer att växa utav det!

* Omge dig med personer som gör dig lycklig och tar fram de bästa sidorna hos dig. Umgås med personer som stöttar, peppar och finns där för dig. Omge dig med personer som gör dig till en bättre människa och som respekterar dig, accepterar dig och vet ditt värde.

* Tillåt dig själv att falla tillbaka ibland och tillåt dig själv att vara ledsen i perioder, men tillåt dig aldrig att falla så djupt ned i det mörka igen. Du är påväg uppåt men ibland kommer du att trilla tillbaka i korta perioder. Då är det viktigt att tänka på hur långt du har kommit och hur stark du har varit som lyckats tagit dig så långt.

* Ge aldrig upp, för det kommer att ta tid. Det kommer att ta tid att bygga upp dig själv och det kommer ta tid att bli en bättre, gladare och lyckligare version av dig själv. Det går inte över en natt och du måste kämpa. Du kommer behöva lägga ned tid på dig själv och det kommer att kräva mycket av din energi - men det kommer att vara värt det. Du kommer att vara ledsen i perioder men när du tillslut kommer över allt det och går vidare så kommer du att känna dig som en helt annan människa. När du lämnar all skit bakom dig så kommer du att bli fri.





Hoppas att någon av er kan få hjälp med någon punkt! <3

Gillar