Glöm inte brösten!!

Först vill jag skriva att jag är frisk och mår bra, men har under ett tag varit väldigt orolig för att jag är sjuk. De senaste veckorna och framför allt de senaste 24 timmarna har verkligen varit en känslomässig bergochdalbana.

För ungefär 3 veckor sedan upptäckte jag en fläck på mitt ena bröst. Vid närmare koll märkte jag att det snarare var en grop. Så efter en snabb googling på ”grop i bröstet” var jag livrädd för att jag hade fått bröstcancer. Bokade videosamtal med läkare som rådde mig att boka in ett fysiskt möte om den inte hade försvunnit inom några dagar, samt att känna igenom brösten efter knölar. Jag upptäckte då också en hårdare och avlång knöl och blev inbokad hos hudläkare.

Igår hade jag mitt besök hos hudläkaren. Hudförändringen såg ofarlig ut men de kunde också känna en knöl, som var svår att avgöra om det var bröstkörtel eller något annat. Eftersom att det går bröstcancer i släkten fick jag något som heter SVF, vilket är någon slags påskyndad process för undersökning. Blev remitterad till mammografi och fick tid redan idag.

Så imorse följde min fina Johanna med mig och jag fick beskedet att jag är helt frisk. Det finns inga tumörer i mitt bröst, varken inuti eller utanpå. Med uppmaning att hålla koll på hudförändringen kunde jag gå därifrån och gråta av lättnad och lycka. Jag kunde släppa alla mörka tankar jag byggt upp under framför allt den senaste veckan. Jag fick så mycket beröm för att jag kollade upp det och jag är så otroligt tacksam över att alla läkare tog mig på allvar, trots att bröstcancer är väldigt ovanligt i min ålder.

Idag är jag helt dränerad på energi. Gårdagen var hemsk. Att få höra från läkare att det finns misstankar om tumör.. Jag bara grät, hela dagen. Det gör något med en. Så klyschigt att något så ”litet” kan ändra hela ens syn på tillvaron. Jag är så otroligt lättad och så innerligt tacksam över svensk sjukvård.

Så jag vill mest påminna er om att uppskatta allt det fina i livet och kolla era bröst. En gång i månaden, veckan efter mens. Känn igenom med fyra fingrar, platt mot bröstet, med lotion. Ta hand om er <3

Gillar