He Is Not My President

Idag är det en mörk dag. Det är sällan jag vaknar upp med ångest, men idag sköljde den över mig som kallvatten när jag såg vad som hade hänt under natten. Donald Trump är nu mera världens mäktigaste man. Kan ni försöka ta in det?

Donald Trump, en rasistisk, sexistisk, homo-och islamofob, är nu VÄRLDENS MÄKTIGASTE MAN. Donald Trump som har sagt att alla mexikanare är våldtäksmän, att han vill bannlysa en hel religion (alltså muslimer) från USA, att sexeulla övergrepp är en självklarthet när män och kvinnor jobbar tillsammans. Han har även sagt att kvinnor med små bröst sällan är en "10a" och att man kan ta på kvinnor (grab em' by the p*ssy) utan deras godkännande. Han har många gånger blivit anklagad för sexuella trakasserier och då sagt att vissa kvinnor är för fula for him to sexually assault.. Ska jag fortsätta? Detta är vad som har valts till att styra landet, och i viss mån: världen.


Vad händer med världen? Vart är vi påväg? Mot ett tredje världskrig? Mot jordens undergång? Vissa jämför Trump med Hitler och även om det kanske är en extrem jämförelse så kan jag se varför vissa tänker så. Jag är seriöst rädd. Och jag kan inte ens sätta mig in i hur rädda rasifierade, muslimska kvinnor bosatta i USA är just nu. På twitter cirkulerar en tweet från en muslimsk tjej, i ungefär min ålder. Hon skriver om hur hennes mamma, som är den mest religiösa personen i deras familj, BER sin dotter att inte ha på sig sin hijab. Hon ger upp sin tro i rädsla för Trump och hans anhängare. Förstår ni hur sjuk det är??

Vad ska hända nu? Kommer han att förbjuda samkönade äktenskap och abort? Kommer tusentals människor bli tvingade på flykt? Och hur kommer hans äckliga uttalanden påverka oss i Sverige? Kommer hans, bland annat rasistiska och sexistiska, värderingar rättfärdiga Sverigedemokraternas rasistiska åsikter? Kommer folk ens att straffas för våldtäkt i USA nu, för enligt Trump var väl det bara en "distraction"?

På twitter trendar hashtagen "#HeIsNotMyPresident" och mitt hjärta går verkligen ut till alla rädda, missnöjda och förkrossade människor. Detta är för hemskt för att ta in. Det känns som en jävlig mardröm.

Gillar

Kommentarer