Homofobisk nattklubbsvakt

Jag tror inte att jag har skrivit om detta innan, och jag vet faktiskt inte varför. Men jag tänkte i alla fall berätta om en incident som ägde rum på Halloween, när jag var på gymnasiefest på en nattklubb inne i Jönköping. Detta var första gången som jag "in real life" mötte homofobi.

Jag och två killkompisar stod i kön för att komma in. När det var vår tur att gå in genom dörren stoppade den ena vakten oss och frågade min ena killkompis om han var en tjej eller kille. Först var det ingen av oss som riktigt förstod vad det var han frågade, för jag tror att vi alla antog att det var ett skämt. För han hade inte frågat någon annan i kön liknande saker, och jag fattade verkligen inte vad det skulle spela för roll. Men vaken upprepade sig och sa "är du en tjej eller en kille, för du ser väldigt kvinnlig ut". Min killkompis, som jag såg blev väldigt stött, svarade då att han är en kille. Då skrattade vakten och fortsatte med att fråga "jaha, så du gillar killar?" Vid detta laget var jag så arg att jag fullkomligt kokade inombords och jag såg hur illa berörd min kompis blev. Han svarade i alla fall med att han inte var homosexuell varpå vakten sa "Bra, för jag gillar inte sånt. Då kan ni komma in" och sedan släppte han in oss. Jag, som var både rädd och chockad samt inte ville skapa bråk, kom inte på annat att göra än att ge vakten världens dödar-blick och fråga om det verkligen var relevant att fråga. Jag fick inget svar, utan han bara skrattade.
En bild från samma kväll.
Detta var alltså första gången jag någonsin hört en person säga något sådant, och uttrycka sig så homofobiskt i verkligheten liksom. Jag önskar att jag hade kunnat skälla ut vakten ordentligt, men jag vågade verkligen inte. Han var nämligen typ 5 gånger både större och längre än mig. Både jag och min kompis blev sjukt chockade och ledsna. För i min värld är det helt oförståeligt att man säger något sådant till en annan människa. För vad spelar det för roll?? Skulle han inte låtit oss komma in om min kompis hade varit homosexuell, eller vadå? Jag blir så otroligt ledsen över att det finns sådana (och värre..) människor. Blir verkligen helt tom..

Gillar

Kommentarer