JANTELAGEN GÖR DIG BITTER

Någonting som jag är extremt trött på är den svenska avundsjukan. Jag är fullkomligt spyfärdig och ap-trött på denna ständiga avundsjuka och brist på glädje som det svenska folket sprider överallt. Vad jag menar med den svenska avundsjukan är den svenska mentaliteten, det vill säga Jantelagen.

Vad är då jantelagen, undrar ni. Jag skulle beskriva det som något som svenskar är extremt duktiga på - att fara illa av andras framgång. Att inte kunna glädjas åt varandra och att allt ska vara så lagom. Det är bäst att vara en i mängden, inte sticka ut och fy fan om du skulle tro att du är bättre än någon annan! Enligt jantelagen ska du inte tro att du är något alls, att någon bryr sig om dig eller att du är bättre än någon annan på någonting. Jag tycker att detta är så himla typiskt svenskt. Mellanmjölkssverige med alla människor placerade i fack.

Det som jag är så trött på att folk verkar ha det extremt svårt att glädjas åt andra. Åt andras glädje och framgång. Det verkar nästan som att det gör fysiskt ont i vissa personer när andra i deras omgivning lyckas och uppnår något. Och jag blir så ledsen utav att se eller höra det. SLUTA VARA SÅ BITTER!

Du sprider bara negativ energi av att vara så himla bitter. Du förstör inte bara för andra utan även för dig själv. Om du hela tiden, varje dag går runt och är bitter och ständigt tänker negativt om allt och alla - hur ska du någonsin kunna bli en glad person? Skippa den negativa attityden, var avundsjuk om du måste men var det i så fall för dig själv när du är ensam. Släng inte ur dig några tråkiga, nedvärdernade kommenterar när dina vänner/bekanta lyckas med något. Säg inte att "men fy, det skulle jag minsann ALDRIG vilja jobba som!!" när din vän blir befodrad eller får ett nytt jobb. Kommentera inte något taskigt över huvud taget, glädjs bara åt att det går bra för dina vänner. Herregud, jag förstår inte hur svårt det ska vara...

Gillar

Kommentarer