Julklappshets

24 days of christmas - dag 15! Ett inlägg om att inte jämföra sig med varandra gällande julklappar och istället vara nöjd med vad man får. För det är så långt ifrån alla som firar jul och får julklappar. (Egentligen skulle bilderna från min syster luciatåg kommit upp idag, men jag kunde tyvärr inte föra över bilderna från kameran till datorn.. Jättekonstigt!!)

Julklapparna är inte det viktiga med julen, så om du har det tänket: lägg ned. Det finns så många barn som ljuger för sina kompisar om vad de fick i julklapp, ska det verkligen behöva vara så? Varför läggs så mycket fokus på det matriella sakerna när det är kärleken och omtanken som är det viktiga? Varför är det så många som fokuserer på vad man får istället för vad man ger och sprider omkring sig?

Sen ÄLSKAR jag att både få och ge bort julklappar, men jag skulle aldrig ljuga om vad jag har fått/inte fått. Jag är så himla tacksam över allt jag får och att folk vill lägga ned pengar för att köpa saker till mig. Att jämföra och vara otacksam och avundsjuk skulle jag ALDRIG vara. Jag tror egentligen inte någon skulle vara sån, så vad är det som får många barn att ljuga om sina julklappar?

Jag tror att det handlar om att vilja passa in, men något jag inte kan förstå är hur man INTE kan "passa in" på grund av vad man får i julklapp? Hör ni hur töntigt det låter? Alla dom som har turen att få julklappar kan omöjligt vilja ha samma saker, så hur kan man då bli utanför eller mindre omtyckt för att man inte får lika dana julklappar som alla andra? Jag förstår verkligen inte.. Kan någon förklara detta för mig..?

Gillar

Kommentarer