KARRIÄRSTIPS FRÅN ELIN

2. Var bestämd 
Jag har jobbat sedan jag var 16 år och haft flera olika jobb. Jag har tidigare vart bland chefer som är otroligt bestämda och sänker sina anställda. Kastar skit på dom men när det egentligen är dom själva som inte kan sköta sitt jobb. I alla dessa lägen har jag lärt mig att vara bestämd och stå upp för min åsikt. Visst, det hade kunnat leda till att jag tappade jobbet (som jag dock inte gjort) men samtidigt hade jag aldrig kunnat stanna på en arbetsplats där man ständigt blir missbehandlad och dåligt bemött. Så stå upp för dig själv och det kommer göra att du utvecklas som person. Du kommer att bli starkare och våga mer i arbetslivet! Det gäller att ta för sig.

3. Svälj din stolthet
Samtidigt som jag lärt mig att stå upp för mig själv så har jag även fått lära mig att svälja min stolthet. Tyvärr så har man inte alltid rätt och ibland får man lära sig att tänka över sin åsikt 3-4 gånger. Det är otroligt viktigt att kunna resonera moget och se situationen ifrån flera synvinklar. Har lärt mig så otroligt mycket genom denna punkt! 

4. Lägg i en extra växel
Bevisa för din chef att du har det lilla extra. Om du ska vara klar med något på måndag, var klar redan på fredag. Ligg alltid ett steg före och visa att du kan klara av vad som helst. Fake it til you make it!

5. Maxa ditt CV
Ut i arbetslivet med dig! Jag tror inte på att man bara kan skaffa sig en utbildning och tro att man kommer få en lovande karriär. I dagens samhälle handlar det om att komma ut i arbetslivet och även låta livet vara ens skola, inte bara skolböckerna. Så jobba på sommaren, på helgerna och på loven när alla andra latar sig. Det kommer du tjäna på i längden! 

6. Bygg upp ett namn
Kontakter betyder väldigt mycket idag och därför ska du skaffa dig det. Ut och mingla och bygg upp ett varumärke. Återigen, få folk att komma ihåg ditt namn. Bjud på dig själv, var unik och visa att du är arbetssam. Ta för dig i olika situationer och ibland kan man få frågan på ett vanligt jobbevent "Så, vad gör dig unik?". Var snabb på att svara och var säker på din sak. 

 

Tipsen ni ser ovan kommer från DENNA bloggen! En superfin och framförallt inspirerande blogg som jag kikar in på flera gånger om dagen, hehe.. 

Gillar

Kommentarer