Kladdkaka med extra allt

Originalrecepet hittar ni HÄR! I förgår bakade jag en helt fantastiskt god kladdkaka till min fasters födelsedagsfirande. Hon önskade sig nämligen något "gott och chokladigt", och det blev det verkligen! DETTA BEHÖVER DU: 3 dl strösocker 1,5 dl kakao 1 msk vaniljsocker 4 ägg 200g smör 150g marshmallows 1 burk karameliserad mjölk 250g mörk choklad 1,25 dl vispgrädde SÅHÄR GÖR DU KLADDKAKAN: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Knäck i äggen och rör om, så att smeten blir väldigt tjock. Häll ner det smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
SÅHÄT GÖR DU LAGER 1: När kladdkakan har stått i ugnen i 20 minuter tar du ut den och lägger 150g minimarshmallows (eller 150g stora marshmallows klippta på mitten!) över hela kladdkakan. Låt den sedan stå i ugnen i ca 5 minuter. Marshmallowsarna ska smälta, men inte bli bruna!

SÅHÄR GÖR DU LAGER 2: När marshmallowslagret har svalnat en aning så är det dags att breda ut hela bruken med karameliserad mjölk!

SÅHÄR GÖR DU LAGER 3: För att köra chokladganachen så ska du värma upp 1,25 dl grädde i en kastrull och sedan röra ned chokladen så att den smälter. När kladdkakan har svalnat en aning ska du breda på chokladröran! När det är gjort så är det bara att ställa kakan i kylen till servering.
Jag serverade den med grädde och frysta hallon! Väldigt gott!!
xoxo!

Gillar

Kommentarer