LÄR DIG ÄLSKA DIN KROPP

Det finns så många fina, unga tjejer, i min närhet som verkligen inte gillar sina kroppar. Jag tycker att det är så hemskt att de ska behöva känna så och jag har själv varit i den sitsen innan. Därför vill jag så gärna tipsa om sBody Project. (LÄNK till hemsidan)

sBody Project är en studie/ett projekt som startade i USA men nu har tagits till Sverige, och drivs av Karolinska Insitutet. Syftet med projektet är att "hjälpa ungdomar att bli medvetna om sina tankar, känslor och beteenden i förhållande till den egna kroppen. Målet är att att förstå hur samhället påverkar vår kroppsuppfattning, att acceptera sig själv och att leva ett fullvärdigt liv".

Målet med projketet är att göra programmet tillgängligt för så många som möjligt. De vill hjälpa till att få tjejer att må bättre, öka derasn chans att lära känna sig själva som de är, istället för att ständigt jämföra sig med konstiga ideal som lyfts fram i media och få bättre en självkänsla.

Om man blir medlem/deltar i detta projektet så gör man det helt på distans via Google Hangout, och man kan välja att vara helt anonym. Man kommer där att få diskutera kroppsideal och delta i olika övningar tillsammans med andra medlemmar. Dessa övningar har visat sig leda till "minskat missnöje med kroppen, mindre negativa tankar och minskad bantning samt minskad risk för att drabbas av ätstörningar och ett bättre psykosocialt fungerande".

Om ni är missnöjda med era kroppar och mår dåligt över det, så tycker jag verkligen att ni ska testa sBody Project. Jag hoppas verkligen att det kan hjälpa någon av er <3

Detta är min kropp, och jag älskar den! XOXOX.

Gillar

Kommentarer