Lär Känna Mig

Nu har det gått ungefär en vecka sedan jag flyttade min blogg till Nouw, och jag har därigenom fått många nya läsare här på bloggen. Jag har bloggat i snart fem år, så de flesta av mina läsare vet ju vem jag är. Men detta inlägg är dedikerat mina nya läsare så att ni ska få lära känna mig lite bättre! Helt enkelt: här kommer ett inlägg om mig!

Jag tänkte att jag börjar med det mest basic: jag heter Vanna, är 17 år gammal och bor någonstans i Smålands djupa skogar. Dock är jag en äkta storstads-tjej och vill gärna bosätta mig i Göteborg eller Lund. Det är även där jag vill studera efter gymnasiet!

I nuläget går jag andra året på gymnasiet där jag läser samhäll/beteende, vilket jag trivs med som handen i handsken. Mina favoritämnen är engelska, sociologi och psykologi. Jag drömmer om att förändra världen och hjälpa människor. Jag vill utbilda mig till jurist och skapa lagar som gör det lättare för personer med "icke-synliga sjukdomar" att få vård och så vill jag införa hårda straff på mobbning av alla slag.

Att hjälpa utsatta människor ligger mig väldigt varmt om hjärtat eftersom att jag själv varit utsatt för mobbning under min högstadietid. Jag har en historia med psykisk ohälsa av olika slag, det var nästan ett år sedan jag blev friskförklarad men jag kämpar varje dag med ångest/panikångest. Detta är inget jag ens önskar min värsta fiende, så därför vill jag så gärna hjälpa människor i liknande situationer.

Jag är född med en sjukdom som heter Eusofagusatresi och har fått kämpa mig genom starten av livet. Jag skulle beskriva mig själv som en som inte ger upp, en riktig fighter. Det är förövrigt precis det ord som jag har tatuerat in på min kropp. Fighter <3

För att inte avsluta min presentation negativt: jag är en optimistisk, glad och envis tjej som har lärt mig att älska både mig själv och livet. På min fritid jobbar jag hos en tjej med funktionsnedsättningar, tränar 6 dagar i veckan och läser en massa böcker. Jag tränar både styrketräning och dans, så det kommer ni att få läsa mycket om då träning är min stora passion. Jag har dansat sedan jag var fyra år, och styrketräningen började jag med för ca 2 år sedan. Förutom träning så ÄLSKAR jag resor, att fotografera, te, att gå på festivaler och klä mig i för stora hoodies.

Jaa, vad finns det mer att säga? Jag är en person som tänker extremt mycket och älskar diskussioner. Det kommer ni att märka, haha! Hoppas att ni är här för att stanna, och att ni vill läsa om mig och mitt liv!! Det är så svårt att skriva om sig själv, men jag hoppas att jag verkar lite intressant hehe!

Gillar

Kommentarer