Min nya diet?

Hej och god förmiddag från soffan! Ute regnar det (igen?!) och på tvn spelas klipp från Jenna & Julien, mina favoriter på youtube. Igår hade jag en så himla mysig eftermiddag tillsammans med mamma, mormor & morfar. Fyllde på kärleks-och energitanken och känner mig riktigt lycklig. Det är så fint. Taggad på helg, ska jobba imorgon och förhoppningvis ut på en riktigt långpromenad med J på söndag. Vi tänkte åka till Dumme Mosse och vandra lite om värdet tillåter, då ingen av oss varit där tidigare. Hur kul?!

Förutom plugg och en hel del youtube så är det faktiskt något annat som tar upp den största delen av min vardag nu mera. Jag har nämligen börjat på en diet, haha. Idag är min fjärde dag och jag har tio dagar kvar. Det är en väldigt hård diet som jag valde att börja på av den väldigt enkla anledningen att min pojkvän gjorde det. Han kör den i rent träningssyfte och då jag tyckte det blev tråkigt att laga mat till bara mig själv så hakade jag på. Har tvekat på att skriva om det då alla har olika syn och åsikter om detta, men samtidigt så varför inte?

De första 3 dagarna var väldigt jobbiga men jag känner redan hur jag är mycket piggare och sover bättre. Och det var väl det viktigaste för mig egentligen, att få bättre sömnrutiner. Innan låg jag vaken halva nätterna och kunde vakna flera gånger. Nu somnar jag tidigt och sover soooom en stock!! Det är så skönt, och har gjort under för mitt psykiska mående. Att bara kunna lägga ned huvudet på kudden och somna istället för att spendera flera timmar åt tänkande är helt otroligt. Så jag är väldigt taggad på att se hur mitt mående och mina rutiner ändras nu de kommande två veckorna. Tänker att jag ska gå tillbaka till gymmet nästa vecka efter ett uppehåll på 8-10 veckor i och med corona.

Det är ju ingen hemlighet att mina rutiner blivit obefintliga under corona-tiden. Jag har sovit länge, ätit frukost till lunch och sedan legat i soffan hela dagen. Då blir man inte speciellt hungrig och ja, resten är ju en ord spiral. Men nu har jag kommit in i rutiner och när dessa 14 dagar är över hoppas jag på att kunna hitta en mer hållbar livsstil med massa nya goda maträtter, mål och träningsformer. I slutändan handlar ju allt om att göra det bästa av corona-situationen för att kunna förbättra mitt mående långsiktigt!

Gillar

Kommentarer