Mina jultraditioner

24 days of Christmas - dag 11. I detta inlägget kommer jag att dela med mig av mina jultraditioner. Som jag har nämnt här innan så firar jag jul tre gånger varje år. En gång den 23:e och två gånger den 24:e!

Första julfirandet, den 23:e, är med mammas sida av släkten. Alltså mormor, morfar, min morbror med familj och mammas faster + hennes man. Vi äter julmat (<3<3) och delar ut paket hos dem. Vi varierar alltid plats så vart tredje år är vi här, vart tredje år hos mormor och morfar och vart trejde hos mina kusiner!

På julaftons morgon firar familjen + min farbror och hans familj tillsammans med farfar och hans fru. Ibland är henns barn med också! Hos farfar äter vi frukost eller en lättare lunch. Sedan kommer tomten (hehe) och då öppnar vi paket!

Vid tre brukar vi befinna oss hos farmor tillsammans med min farbror + familj, faster + familj och min "låtsas"-kusiner! Då är vi 18 stycken (nästa jul är vi 19!! iihh!) stycken, plus en vild vovve, och det alltid så himla mysigt! Vid tre kollar vi på Kalle Anka, sedan lagar vi mat och umgås. Framåt kvällen äter vi, ofta väldigt mycket och vääldigt god mat. Sedan kommer tomten och då delas det ut julklappar! Efter det så brukar vi bara umgås. Ibland kör vi paketlek eller spelar biljard. Kollar på TV och äter massa godis.. Vi brukar stanna där en bit in på natten! Eftersom att både min farbror och faster bor så långt bort så brukar vi träffa dem på juldagen också! Vad har ni för jultraditioner? XOXO.

Gillar

Kommentarer