Mina kroppskomplex

Jag har uppmärksammat en "ny trend" som cirkulerar på Youtube nu. Jag tror att det var Sascha Richardsson som började med den, och den går ut på att dela med sig av 5 av sina osäkerheter/kompex och 5 saker som man gillar med sin kropp. Så jag tänkte haka på trenden, men i skriftlig form. För jag tycker att det är så otroligt viktigt att prata om att alla inte är perfekta, att alla kan vara missnöjda och ha komplex. Även om man faller innanför samhällets normer. Men det är lika viktigt att försöka älska sig själv och fokusera på sina bra sidor. Så here we go, häng på du med och gör tagen om du vill!! "Mina kroppskomplex"-tagen!
Fem kroppskomplex som jag har/har haft: 1. Mina tänder, detta är något jag har haft komplex över största delen av mitt liv och fortfarande har. Jag skaffade ju tandställning av en anledning liksom.. Jag har alltid haft en glugg mellan mina framtänder och tänderna har också varit ganska långa. Jag minns att jag fick kommentarer pga det när jag var yngre (kanske 7-9 år gammal) och därav började jag tycka att det inte klädde mig. Och det är ju helt sjukt, för jag får alltid komplimanger av tandläkaren för att jag har vita, starka tänder med fantastisk emalj och ett exemplariskt bett.. Men ja, mina tänder har jag haft grov komplex över. Nu har jag ju tandställning och tycker att mina tänder blivit riktigt fina!!

2. Mina ärr. För er som inte vet det, så är jag född med Eusofagusatresi och har opererats flera gånger. Senaste gången var år 2014. Detta resulterar i att jag har 4-5 ärr på min kropp. Idag har jag inga som helst komplex över dem. Mina ärr är bevis på att jag har kämpat och överlevt, de är mina battle scars och jag älskar dem. Men när jag var liten fick jag ofta höra elaka kommentarer om dem. Och jag förstår att det var för att vi var små (6-7 år), och för att små barn inte förstår bättre än att ifrågasätta saker som är annorlunda. Men det satte verkligen sina spår och ett tag ville jag inte gå i bikini för att jag skämdes så mycket över dem. Herregud.. De gör ju mig så unik?! De är skitfina.
3. Min syn.. Haha, nu kanske ni tänker "vad är det att ha komplex över?!", men såhär är det.. Jag har alltid haft glasögon. Sedan jag var 2 år till att jag var 12-13. Helt enkelt så såg jag typ ut som Harry Potter och tyckte att jag var SÅ ful i det. Det var inte att någon någonsin kommenterade det, eller sa att jag inte passade i det. Utan det var bara i mitt egna huvud som jag tyckte så. Jag slutade ha glasögon i 6-7an ungefär och nu har min syn förbättrats så pass mycket att jag inte behöver dem längre. Hade väl egentligen behövt dem när jag kollar på TV, men ja..

4. Mina kurvor. Jag fick både bröst, höfter, mens och hela köret i en ganska tidig ålder. Vet att jag började reflekterade över det när jag gick i 5an, då var jag alltså 11 år. Jag var först i min vänskapskrets med att få just kurvor, så alla mina vänner var "pinnsmala" i jämförelse med mig. Detta gjorde att jag kände mig annorlunda, ful och ja - tjock. Vad nu än tjock är. (Bara för att förtydliga: jag ser inte tjock som ett negativt ord i dagsläget, för det är det verkligen INTE. Men när jag var yngre så ansågs det vara synoymt med fult, liksom. Hoppas att ni förstår hur jag menar..!!) Så jag hade väldiga komplex över mina höfter när jag var yngre, jag ville skära bort höfterna från min kropp och ha samma kroppsform som alla mina vänner. Jag hade från 4an till 5an sportbh och stora, långa tröjor på mig varje dag för att dölja min kropp. Men de komplexen vände i 6an-7an när alla andra började komma in i puberteten, och idag älskar jag mina kurvor, höfter och bröst och ja - allt!! Det är ju såå fint!! 5. Min längd, supriiiise haha. Tror att ni alla redan vet detta. Men jag är 153 centimeter lång och har typ alltid fått höra kommentarer om att jag är SÅÅÅ HIMLA KOOORT. Och ja, det har satt sina spår och just min längd är något jag har haft och stundvis fortfarande har svårt att acceptera. Men det går ju inte direkt att göra något åt min längd, haha. Har inte anlag för att bli lång och så är det bara, får ha decimeterhöga klackar. Som ni ser nedan så är min syster några centimeter längre än mig haha..
Fem saker jag älskar med min kropp:

1. Mina ögon & fransar.
Jag tycker att jag har väldigt fina ögon. Jeansblå ögon och långa, svarta fransar. Om jag böjer mina fransar och har på lite mascara ser det ut som att jag har lösfransar, hihi!

2. Mitt hår, det är så tjockt, starkt och tåligt. Har både blekt och färgat mitt hår x-antal gånger och det håller fortfarande perfekt. Jag älskar verkligen mitt hår och är så himla nöjd nu i en lite kortare frisyr.

3. Min ansiktsform! Jag tycker att jag har en väldigt gullig ansiktsform med ganska tydliga käkben. Tycker att det är supersnyggt och på grund utav det så älskar jag att ha håret uppsatt, vilket kanske märks haha..

4. Mina ben är något jag verkligen gillar med min kropp. Mina korta, små ben haha. Jag tycker själv att jag har muskulösa ben (ja, nu är ju allt relativt haha) och en snygg "form" på benen. Jag älskar mina ben och min rumpa, träningen ger verkligen resultat hehe!

5. Mina muskler. Låter kanske lite knäppt, och jag vet att det inte är något jag kan styra över, men: jag är såå nöjd över att jag är så lätt-tränad. Jag har väldigt lätt att få stora, synliga muskler och har även bra muskelminne. Så jag är nöjd över mina muskler, haha!!
Min fina, välfungerade, starka och helt fantastiska kropp!!

Gillar

Kommentarer