Minska Stressen

Nedan hittar ni mina fem bästa tips för att minska stress. Jag vet att våren kan vara en tid då många är stressade, speciellt vi studenter. Så jag hoppas att mina tips kan hjälpa någon! 


1. Skapa listor, allt går inte att hålla i huvudet! Skriv ned viktiga datum, planeringar och deadlines för plugg. Skriv upp vad du måste få gjort under dagen och checka av punkterna under dagens gång. Annars händer det lätt att du glömmer bort något viktigt du skulle göra, och det kan leda till stress. Det går inte att hålla alla datum och deadlines i huvudet, så skriv ned det i listor. Det är verkligen mitt största tips!!


2. Planerna, planera, planera!
Planering is the key, hehe. Det har jag sagt tusen gånger och står fortfarande fast vid det. Jag älskar att planera för det underlättar så sjukt mycket i vardagen. Har du en tydlig plan för när exempelvis alla skolarbeten ska in, så kan du planera att göra lite plugg varje dag och slipper stressa sönder med det sista dagen innan deadline.

3. Gör saker så fort du kommer på dem, när du exempelvis sitter i soffan och kommer på att du måste städa rummet, vika tvätten eller packa väskan - gör det direkt. Kommer du på att du måste plugga eller lämna in en inlämning, gör det direkt. Skjut inte upp saker hela tiden för tillslut kommer du att ha MASSVIS med saker som du måste göra, och då leder det till stress.

4. Tillåt dig själv att koppla av. Hitta ett sätt för dig att koppla bort all stress och bara ta det lugnt, även om det så är för en timme. Hitta en frizon där ingen stress kan komma åt dig, där du får koppla bort och tänka på annat. För mig hjälper det att gå till gymmet eller spendera någon timme i danssalen med bra musik. För andra kanske deras frizon är att plocka svamp ute i skogen, ta ett varmt bad eller måla en tavla. Hitta en frizon som passar dig och var inte rädd för att koppla av ibland!

5. Stäng av mobilen ett tag. Låt mobilen ligga och ta upp en bok istället, eller kanske ett ritblock. Du behöver inte alltid vara online, uppdaterad och tillgänglig. Jag tror verkligen att vi blir mer påverkade av alla tusentals sociala medier än vad vi kan ana. Att se andras liv som alltid framställs som perfekta kan skapa en enorm stress. Så stäng av mobilen en tag, du behöver inte vara rädd för att missa några uppdateringar på Instagram. Fokusera på dig själv för en kväll och gör något du verkligen blir lycklig av. 

Gillar

Kommentarer