Möt - fly inte

I detta inlägget tänkte jag ge lite tips på vad du kan göra eller tänka när du känner att ångesten är påväg. Olika saker fungerar olika bra för alla, men det kan vara bra att testa nya metoder om du inte redan har något som fungerar för dig. Tipsen är tagna från ångest.se!

- Tillåt dig att känna det du känner just nu. Tala om för dig själv att du får lov att ha ångest och att du inte behöver skämmas för eller dölja att du just nu har det besvärligt.

- Känslorna är helt normala. Det du känner i kroppen är helt normala, men överdrivna kroppsliga reaktioner. ”Rätt reaktion i fel situation”.

- Beskriv vad som verkligen händer. Beskriv så noggrant som möjligt för dig själv vad som verkligen händer i din kropp just nu - inte vad du fruktar händer eller skulle kunna hända.

- Andas lugnt. Ge akt på din andning och försök att ta tre-fyra djupa andetag samtidigt som du tyst och mjukt säger ”lugn” till dig själv.

- Detta är ett tillfälle att göra framsteg. Kom ihåg att du skall lära dig hur du möter och klarar av din panikreaktion. Just nu har du ett utmärkt tillfälle att göra framsteg.

Gillar

Kommentarer