Movietime: Split

God kväll mina hjärtan, jag har precis kommit hem från ett biobesök tillsammans med fina vänner. Just nu är min hjärna så uppe i varv efter filmen att jag knappt vet vad jag ska skriva. Denna lördag har varit så himla bra, helt fantastisk.

Jag spenderade förmiddagen i Jönköping med mamma, syrran, farmor och mormor. Vi gick runt på A6 och hade det så trevligt. Vi åt god fika/lunch och alla fick med sig något litet plagg hem. Trots att jag hade velat shoppa upp hela BikBok så hängde det bara med en klänning hem, samt en träningsväska fån Stadium. Supernöjd!! Vi åkte hem runt tre och väl hemma hann jag bara powernapa och byta om innan det var dags att åka in till stan.

Jag mötte upp tre fina vänner på Hemmakväll och sedan gick vi för att se den nya filmen Split. Jag har velat se denna film sedan jag såg den första trailern för några månader sedan. Filmen beskrivs som en skräckfilm och trots att jag egentligen avskyr skräck så ville jag verkligen se den. Utan att spoila något (ska försöka i alla fall, haha) så tänkte jag nu berätta vad jag tyckte om filmen.

Filmen handlar om en man med sjukdomen DID, det vill säga personlighetsklyvning. Det är 23 olika identiteter som lever i Kevins kropp, och vissa av dem har mer kontroll än andra. I början av filmen kidnappas tre tjejer av "Kevin" och filmen handlar i stort sett om hur de försöker ta sig därifrån. Jag vill som sagt inte spoila något, så kolla på trailern om ni vill veta mer. Det som fick mig att vilja se filmen från första början var att huvudrollen led av den sjukdomen, jag tyckte det verkade intressant. Filmen beskrivs som skräck men jag tyckte inte att det var speciellt läskig. Däremot var den obehaglig, otäck och lite sorglig. Det var varken mycket jumpscare eller blod (vilket var ett plus) utan filmen var mer psykiskt läskig, om ni förstår hur jag menar. Huvudrollen spelas av James McAvoy och han gör det så fantastiskt bra. Jag tyckte att filmen var riktigt bra, och jag vill verkligen se den igen. 9/10 får filmen av mig och jag tycker även att ni borde se den.

Så ja, med detta sagt så tänkte jag avsluta denna lördagen. Eller ja.. Innan jag somnar ska jag nog se några TVD-avsnitt, hehe. Vi hörs imorgon i alla fall, godnatt på er <3

Gillar

Kommentarer