No Hate Speech Movement

Råder er alla till att kika in och läsa på DENNA sida. Jag kollade bland annat "utbildning för unga bloggare", vilket var extremt givande! Idag, den 4 november, är det "No Hate Dagen", och meningen med denna dag är att jobba MOT näthat och sprida nätkärlek. Här nedan har jag skrivit lite om vad jag tycker ska gälla på min blogg. Svaren är tagna från ett test jag gjorde på nohate.se.

På min blogg gillar jag att diskutera och folk får gärna tycka olika här. På min blogg ska det vara högt i tak så länge ingen blir kränkt. Den som skriver taskiga saker om mig eller om mina åsikter har inte på min blogg att göra. Då blockerar jag personen. Om någon lägger upp något olagligt eller skrämmande i mitt kommentarsfält kommer jag anmäla det till polisen. Jag vill inte att någon diskuterar politik på min sida. Jag vill bara att de som kommenterar ska skriva peppande och roliga saker! Jag vill veta vilka som kommenterar på min blogg och vill helst att folk använder sina riktiga namn, därför kommer jag att ta bort alla kommentarer med konstiga alias. Om någon skriver sexistiska kommentarer så spärrar jag dem direkt. För även om det inte är olagligt att vara sexist så tycker jag inte att det är okej att säga sånt. Jag ska inte behöva ta någon skit, vare sig öppet på bloggen eller i mail från mina läsare. Jag har samma rätt att behandlas med respekt som alla andra. Jag har också samma ansvar att behandla andra med respekt.

Alla är välkomna på min blogg så länge de har ett schysst beteende. De som inte är snälla i kommentarsfältet kommer jag, från och med idag, att blockera direkt. Jag förutsätter att alla som kikar in här gör det för att de är intresserade av mig och mitt liv. Sen finns det ju en liten skara med människor som går in på min blogg x antal gånger om dagen, trots att de inte gillar mig. Det förstår jag inte vitsen med, men det gynnar ju mig oavsett! Hehe.
Näthat och nätmobbning är fruktansvärt hemskt, och tyvärr drabbar det dagligen väldigt många barn och ungdomar. Hur jag tycker att man ska förebygga och förhindra nätmobbning kommer i ett annat inlägg!

Gillar

Kommentarer