Nyårslöften 2020

Nytt år innebär nya mål och nya planer. Jag har under de senaste veckorna skrivit ned saker som jag vill uppnå eller förbättra. Och dessa 15 saker har jag nu satt som mina löften inför det nya året. I detta inlägget tänkte jag att dela med mig av 10 av dem, de andra 5 rör mer personliga saker som jag ännu inte är redo att dela öppet. Men vem vet, det kanske kommer! Här hittar ni i alla fall 10 av mina nyårslöften för 2020.

Bli säkrare i min bilkörning. Jag har ju körkort och ett välförtjänt sådant, såklart. Jag kan köra bil men nya situationer leder ofta till att jag blir jag stressad och låter J köra istället. Och nu under hösten har jag knappt kört bil eftersom att jag pendlar till skolan. Men vi har nu kommit överens om att om vi ska åka någonstans så är det jag som kör. Just för att jag ska känna mig säkrare i min körning. Känns som ett bra och viktigt mål haha.

Testa på nya träningsformer. Detta har jag ju testat på under hela 2019, att hitta nya sätt att träna på. Testat olika gruppträningar, spinning och boxning. Crossfit som jag verkligen fastnade för. Men nu vill jag ta ytterligare ett steg utanför min comfortzone och testa på en helt ny sport. Jag har faktiskt redan anmält mig till en kurs med start 22 januari och vad det är kommer ni få se då! Är såå taggad haha!

Ta hand om mitt hår. Jag vill ju spara ut mitt hår efter att det successivt har klippts kortare under 3 års tid. Första halvan av 2019 var jag ju blond och korthårig, men under hösten blev det mörkt och jag valde att spara ut det. Så mitt mål är att investera i bra hårvårdsprodukter, försöka tvätta håret endast 1 gång i veckan, köra med hårolja regelbundet och verkligen ta hand om håret haha. Vill se om jag kan spara ut det lika långt som jag hade för 4 år sedan, vore kul att se hur jag ser ut i långt hår igen!

Resa till Krakow . Alltså.. Jag har velat besöka Krakow i FEM år. Och jag fattar inte varför jag bara inte har tagit tag i det..? Så i år är mitt mål att äntligen ta tag i mina drömmar och besöka underbara Krakow. Främst är det ju för att besöka Auschwitz, för som ni vet är jag extremt intresserad av Förintelsen och älskar att utöka mina kunskaper kring det. Och sedan är ju Krakow otroligt fint!

Pyssla mer. Jag har börjat älska pyssel. Att sitta och pyssla, fixa, klippa, måla och sy. Det är sån terapi och jag vill verkligen göra det mer under 2020. Går hand i hand med lite andra mål, exempelvis att minska min skärmtid.

Läsa mycket böcker. 2019 läste jag runt 25 böcker och vill läsa minst lika många under det kommande året. Blir så lugn av att läsa och det gör mig så lycklig. Det är en verklighetsflykt och min bästa sorts avkoppling!

Upptäcka Sverige. Något av det bästa med 2019 var när vi åkte på roadtrip längs Sveriges västkust. Vill verkligen se mer av Sverige år 2020, hitta nya guldkorn och upptäcka alla gömda små smultronställen.

Minska min skärmtid. Ja, jag vill ju minska min skärmtid och mitt mobilberoende ännu mer. Lätt sagt, svårare gjort!

5-minuters regeln. Här är något jag måste bli bättre på: att göra saker direkt och inte skjuta upp. Går det göras under 5 minuter så ska det göras direkt. Liksom, ligger jag i soffan och kommer på att jag måste ställa in disken i diskmaskinen så ska jag göra det DIREKT eftersom att det tar max 5 minuter. Förstår ni hur jag tänker haha? Måste helt enkelt sluta skjuta upp saker som går att göra snabbt.

Fortsätta må bra. Jag vet vad jag vill och behöver för att må bra. Vilka jag vill omge mig med, vad jag vill prioritera. Vilka jag vill se på sociala medier, vilka jag vill ha kontakt med. I vissa lägen är det lättare sagt än gjort men mitt mål är som sagt att bara fortsätta må bra!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229