Nybörjare på gymmet?

Detta inlägget är till alla er som vill börja träna, ni som är nybörjare på gymmet och kanske tycker att det är läskigt eller inte har en aning om hur du ska göra. Ta det lugnt: Alla ha varit nybörjare och har haft sitt första pass där man inte kunnat/förstått någonting. Jag har också varit där! Jag har testat mig fram och har gjort fel många gånger, men alla mina misstag har gjort att jag blivit en erfarenhet rikare. Tänker du verkligen låta en helt främmande människa på gymmet hindra dig från att träna det du vill? Nej, jag tänkte väl inte det! Nedan har jag listat mina 5 bästa tips för att våga träna och komma/hålla igång med träningen!

1. För det första: ingen går till gymmet för att döma andras träningssätt. Alla går dig för att träna. Så det innebär att ingen kommer ha fokus på dig, utan bara på sig egen träning. Jag vet att det kan kännas läskigt och jag VET att det känns som att alla tittar på en, men in fact så är alla för upptagna med sitt egna för att bry sig om andra. Och om någon tittar snett på dig när du tränar - SO WHAT? Du är nybörjare på gymmet och du får göra fel, ingen kan allt första gången.

2. Om du inte vill eller vågar träna själv så gå på gruppträningspass eller hitta en träningskompis. Jag tränar exempelvis ofta med min familj och det funkar hur bra som helst. På så vis blir det även lättare att bli motiverad och inspirerad. Man kan även hjälpa och pusha varandra vilket är en stor fördel.

3. För att inte göra övningar på fel sätt och skada dig, fråga personal/andra personer på gymmet om hjälp. Om du inte vill göra det så ladda ner appar och kolla youtubekanaler. Googla runt lite på de övningar du är osäker på, så att du inte skadar dig. Det bästa jag har gjort är att ta hjälp av en PT, men det är ju lite dyrt. Om du kan övningarna ordentligt minskar ju risken för att göra fel, och jag vet att det finns många som är rädda för att göra fel på gymmet när andra är där. Men å andra sidan - vad gör det? Som jag skrev i en tidigare punkt: du är nybörjare. Sätt inte så höga krav på dig själv och låt istället dina misstag bli till lärdomar!

4. Lägg upp ett schema innan du går till gymmet. På så vis vet du vad du ska göra och blir mer effektiv. Jag tycker i allafall att träningen blir tusen gånger roligare när jag vet vad jag ska göra, så att inte massa tid går åt att tänka ut övningar där och då. Ett stort tips!!

5. Sen är mitt slutgiltiga tips att var inte rädd att testa på nya saker och framförallt: ge träningen tid. Ha tålamod, för ALLT med träning tar tid. Resultat, att lära sig, känna sig bekväm och utvecklas.. Det kommer inte över en natt!

Gillar

Kommentarer