Nyttig tacopaj

En fin lördag avslutas med en myskväll tillsammans med familjen. Vi har ätit en nyttig tacopaj och kollar nu på TV. Så himla mysigt! Nedan hittar ni receptet på pajen, som från början kommer härifrån. Vi körde en liten egen variant och det blev väldigt gott!
Pajfyllning: 900 gram blandfärs 2 påsar tacokrydda 1/2 dl lätt créme fraiche
Pajdeg: 200 gram keso 4 dl havregryn 1 dl rismjöl
6 msk vatten
Äggstanning: 5 ägg 5 dl lättmjölk 100 gram fetaost
Såhär gör du: Tryck ut degen i en form Ställ in den i kylen i ca 5 minuter Kör sedan pajskalet i ugnen i ca 10 minuter Häll i pajfyllningen och toppa med ex. fetaost
Kör i ugnen på 200 grader i 20 minuter

Pajen toppade vi med 50 gram fetaost och till den serverades en god sallad. Jag skulle nog säga att den fick 7/10.. För bättre betyg, använd mer tacokrydda då pajen inte smakade så värst mycket. Men detta nyttiga recpetet fungerade minst lika bra som det vi brukar använda och jag kommer definitivt att laga detta igen!

Gillar

Kommentarer