OVERTHINKING KILLS YOUR HAPPINESS

Jag är en person som tänker väldigt, väldigt mycket. Ibland ohälsosamt mycket och det var ännu värre innan, för ungefär ett halvår sedan. Innan ville jag alltid ha svar på och veta varför saker hände. Varför personer valde att agera på ett elakt sätt eller bete sig illa mot mig. Men med hjälp utav min teraput så har jag lärt mig att det inte fungerar så. Jag kommer inte alltid få veta varför personer väljer att såra mig, så det är ingen idé att "overthink" allting och älta det. Jag har fått lära mig att acceptera situationen, prioritera vad/vem jag vill lägga min energi på och värdera huruvida dessa personer påverkar mig och mitt liv. Dessa tre ord är för mig nyckelord till ett sundare liv psykiskt sätt, eftersom att det sparar mig mycket energi och gör mig till en mer positiv person. Jag hittade bilden nedan innan idag på weheartit och tyckte att den passade så bra till situationen jag befinner mig i nu. I detta inlägget tänkte jag dela med mig av mina tre nyckelord, så att ni också kan sluta övertänka och älta. Så att ni kan börja prioritera vad ni ska lägga er energi på och på så vis bli lyckligare!

ACCEPTERA:
Det första du måste göra är att acceptera att situationen är som den är, oavsett om det är svårt. Okej - du fick inte det betyget du önskade, den där killen var inte kär i dig och de där tjejerna vill inte umgås med dig. Det är så situationen ser ut och det är inget du kan ändra på. Du har all rätt att vara ledsen och säga ifrån om du blir dåligt behandlad. Säg ifrån, ifrågasätt och berätta hur du känner - men sedan finns det inget mer du kan göra. Då måste du acceptera att situationen är som den är och göra det bästa utifrån dina förutsättningar. Se till att plugga mer till nästa prov och försök hitta nya kompisar att umgås med. Och häng inte upp dig på en kille. Världen är full av killar! Hur troligt är det att din "one true love" skulle bo i samma stad som dig när det finns 7 miljoner människor i världen? Någon dag kommer du att hitta rätt love, du behöver inte stressa <3 PRIORITERA:
När du har accepterat att situationen ser ut som du gör måste du börja prioritera. Vart vill du lägga din energi? Är dessa saker verkligen värda din dyrbara och värdefulla energi? Är det värt att stressa/hetsa upp sig och älta ett prov i flera veckor? Är det värt att vara ledsen över och jaga personer som uppenbarligen inte vill vara med dig? NEJ. Det är deras förlust att de missar en sådan fantastisk person som du. Det är inget fel på dig och just nu kanske det är bäst om du lägger all din energi på att göra saker som får dig att må bra? Var lite egoistisk och sätt dig själv i första hand! VÄRDERA: Du är huvudpersonen i ditt liv och alltså viktigast. Det viktigaste är att du mår bra, så värdera nu huruvida dessa personer påverkar dig och ditt liv. Tillför de verkligen endast positiva saker i ditt liv? Uppenbarligen inte, för då hade du inte varit ledsen på grund utav dem nu. Du behöver inte dem för att leva att lyckligt liv. Det finns massor utav personer ute i världen som kommer att älska och uppskatta dig för den du är. Du kommer att hitta rätt i livet och bli omringad av personer som får dig att må fantastiskt. Men just nu kanske det är bra för dig att fokusera på dig själv och se till att du själv mår 100% bra? Du ska inte vara med eller jaga efter personer som får dig att må dåligt bara för att du inte vill vara ensam. Du är starkare än vad du tror och du klarar dig igenom livets alla utmaningar. Och du kommer att hitta rätt, till slut. Hoppas verkligen att några av er blev lite inspirerande eller hjälpta på något sätt. XO! <3

Gillar

Kommentarer