Poddar som jag lyssnar på

Mathilda och Andrea är en podcast som jag har lyssnat på i nästan två år. Podden drivs av Mathilda Lundqvist och Andrea Hedenstedt, som är två tjejer i 20års-åldern. De är två väldigt jordnära och genuina tjejer som poddar som allt mellan himmel och jord. I nuläget har de en 6 veckors lång poddserie som heter "Var Femte Kvinna" som handlar om sexuella övergrepp och trakasserier av alla slag. Tycker verkligen att ni ska lyssna på podden, och framförallt poddserien. Den är så viktig.

The Basement Yard drivs av Joe Santagato, som är min favorityoutuber. Eftersom att han är amerikanare så är podden på engelska, och det är ett jättebra sätt att lära sig engelska på. Podden är en humorpodd och Joe har med gäster i nästan vartenda avsnitt, där de snackar en massa skit. Det är en väldigt avslappnad podd som alltid får mig på bra humör!

Ångestpodden har mottot "kom ihåg att det alltid är okej att må dåligt" och är en podd som drivs utav Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand. Tjejerna pratar om ångest i alla former och tar upp viktiga ämnen så som mobbning, ätstörningar och psykisk ohälsa. Det är verkligen en jättebra podd som alla kan lyssna på för att få tips, råd och framförallt hjälp!

P3 & P1 Dokumentär är podcasts som drivs av Sveriges Radio och tar upp fall (exempelvis mord, kidnappningar och allt däremellan) som har hänt under åren i Sverige. Fall som "Fallet Bobby" och "Barnamorden i Arboga" går att lyssna på, och den sistnämna lyssnade jag på häromdagen. Trost att det kan vara jobbigt att lyssna på så tycker jag att det är väldigt allmänbildande!

Gillar

Kommentarer