Pray for Paris

Det är svårt att veta hur man ska reagera. Vad man ska göra, vad och om man ska skriva något om det, om man ska bli rädd. Mitt hjärta går verkligen ut till Paris. Till alla drabbade, anhöriga, vittnen och alla andra inblandade så som poliser och sjukvårdare.

Jag hade en väldigt fin kväll igår. Jag var uppe på gymmet en sväng, handlade med pappa och besökte farmor. Det var bara jag, pappa och syrran hemma så jag tog på mig ansvaret för maten. Vi bjöd hem pappas kompis på middag för att han hade vägarna förbi. Det blev kött och smördegsplattor med potatis (har skrivit om den maträtten innan). En god sallad som bland annat innehöll mango. Till efterätt åt vi små kex med hemgjord marmelad och brieost och till sist en kladdkaka som vi köpte i affären. Det var supertrevligt och jag hade det så kul, trots att kladdkakan inte var så god.

När pappas kompis hade åkt vidare och min syster gått för att kolla på match så bestämde jag och pappa oss för att kolla på filmen "Saving Private Ryan". Det är en verklighetsbaserad film som handlar om Dagen D. Vissa scener var riktigt hemska och trots att jag visste att allt det hade hänt på riktigt så tänkte jag ändå "det är bara en film"..

Jag vaknade vid tre inatt och hade svårt att somna om. Valde då att ta upp mobilen för att kolla lite sociala medier, vilket jag ångrade snabbt. Jag insåg fort att alla hade inte haft en lika bra kväll som jag.. Överallt såg jag bilder som den ovan med tillhörande text "#prayforparis". Eftersom att jag inte hade en blekaste aning om vad som hade hänt kollade jag aftonbladet och läste allt jag kunde hitta om gårdagens hemska händelser i Paris. Det har alltså skett flera (eller ett stort? beror kanske på hur man ser det..) terrordåd i Paris och väldigt många människor har dött. Läs mer om det på t.ex aftonbladet.

Jag blir rädd när jag läser sånt här, för terrordådet kunde lika gärna skett här i Sverige. Frankrike ligger inte så långt härifrån. Filmen jag såg igår är inte bara en film, hur gärna jag än vill att det ska vara så. Folk dödar varandra skoningslöst - FÖR VAD? För att prove a point? För att visa att de har makt, att vi ska vara rädda? Jag blir så arg och ledsen. Har folk inte lärt sig något från andra världskriget..? Hur ska man stoppa detta? Så många frågor, tyvärr så har jag inget svar..

Paris, hela världen är med er i detta.

Gillar

Kommentarer