REKORDHÅKAN PÅ ULLEVI

"Så glöm dom som har svikit dig tidigare, låt mig få göra något fint i ditt liv istället" - Rekord-Håkan Hellström 4/6 2016 på Ullevi.

Fjärde juni tvåtusensexton, en dag jag aldrig kommer att glömma. Den bästa dagen hittills i mitt liv. Dagen då jag första gången fick se mannen bakom låtarna som så många gånger räddat mig. Den ödmjuka, underbara och helt fantastiskt snälla mannen som jag kan kalla min hjälte. Håkan Hellström, vacker som en dröm.

Hela min lördag var som en dröm. Hela Göteborg hade Håkan-feber och det går inte ens att beskriva stämningen. Överallt fanns Håkans underbara citat och röst. Kön utanför Ullevi var lång redan när vi kom till Göteborg, vid två, och vissa hade köat där i tio dagar. Allt för att få vara längst fram och se sin hjälte.

Jag och farmor hade sittplats. Sektion U1, rad 11, plats 203 och 204. Trots att vi satt en bit ifrån scenen såg vi otroligt bra. Vi var på plats vid sju, åt lite popcorn och kollade på alla männsikor. Det var så häftigt att se hur hela Ullevi bara fylldes på. Vid åtta intog Sven-Bertil Taube scenen och sjöng några låtar. Sedan släcktes skärmarna och scenen ned i ungefär 20 minuter. Sen kom han gående längs framkanten av scenen, fast nere vid publiken, och vi såg honom på storbildsskärmen. Jag såg hur han kramade och pussade på de som stod längst fram och tårarna bara rann. Under de första två låtarna kunde jag inte göra annat än att stå som fastfrusen och gråta. Han var så jävla vacker och då slog det mig verkligen hur otroligt mycket jag älskar honom. Min finaste Håkan.

Jag vet att jag inte kan berätta om konserten i detalj, men även om jag hade gjort det så hade ni aldrig förstått hur otroligt mäktigt det var. Det var en sådan sjuk scen-show och hela konserten var så fin och personlig. Det som är så himla unikt med Håkan är att han har en historia från sitt egna liv bakom varje låt. Så han visade bilder, berättade sina otroligt fina, sorgliga och roliga historier, sa en massa fina saker och sjöng. Och jag skrek, grät och sjöng tills jag fick världens hostattack.

För mig brast det totalt när Håkan sa "så glöm dom som har svikit dig tidigare, låt mig göra något fint i ditt liv istället". Tårarna sprutade! Fan, fan, FAN så vacker han är. En gång jämförde han livet med en biltur och det talet var så fint att hjärtat stannade en stund. Han sa så otroligt fina saker, som jag verkligen kan känna igen mig i. Det är en av många anledningar till att jag älskar honom oändligt.

Några av de bästa låtarna var "En midsommarnattsdröm", "Hurricane Gilbert" och "En vän med en bil". KAN NI FATTA hur loco alla i publiken blev när han skrek "Starta bilen Ullevi!" och sedan drog igång den sistnämnda låten?! Alla låtar var hur bra som helst, men favoriterna var utan tvekan "Det är så jag säger det" som han sjöng med Miriam Bryant, och "Fri till slut" som han sjöng med Seinabo Sey. Då rann tårarna hejdlöst, och om ni inte har läst lyricsen till de låtarna så GÖR DET, för då fattar ni.

Två superfina ögonblick var när Håkan sjöng "Valborg" och hela publiken tände ficklamporna i sina mobiler. Ni ser ovan hur vackert det var. En annan fin grej var när han hade kört den sista låten (trodde vi) och eftersom att ingen ville att han skulle gå av scenen, så började hela publiken nynna melodin till låten som han nyss sjöng. Håkan bara satt på scenen och höll för ansiktet, och jag vill tro att han grät. För det gjorde jag.Avslutningen ska vi inte ens tala om egentligen, för jag börjar bara gråta.. Han avslutade med "Din tid kommer" och "Känn ingen sorg" och en massa fyrverkerier. Eller ja, det skulle ju varit avslutningen men han sjöng två låtar till efter det och avslutade med att skrika "TACK ULLEVI, JAG ÄLSKAR ER!" Åh, det är så svårt att förklara för jag kan inte sätta ord på mina känslor. Men jag kände mig förälskad, som om hela min kropp hade fyllts utav sockerdricka. Det var verkligen den bästa konserten jag varit på och det var den bästa dagen i mitt liv. Över 70 000 pers i publiken och över 140 000 bljetter sålda. Sjukt, bästa Håkan. Rekord.

Gillar

Kommentarer