Revansch-året 2019

"Förhoppningsvis blir 2019 fyllt av jobb, kärlek, resor, festivaler och nya upptäckter. Jag fyller ju 20 (!!!) och har tänkt att börja plugga. Så jag ser ju inte att det kommande året kan bli annat än helt jäkla fantastiskt." skrev jag i slutet av 2018. Och visst blev det så.

Blir jättegråtig när jag tänker tillbaka på 2019. Mitt bästa år. Ett helt underbart och fantastiskt, på precis alla plan. Ett riktigt revansch-år på alla tidigare som varit fullkomligt skit. Jag har vuxit så mycket som person, hittat mig själv och allt det där som får mitt hjärta att slå dubbla slag.

Jag har flyttat ihop med min pojkvän, i vår alldeles egna lägenhet. Vi blev ett par på riktigt och det är något av det bästa som hänt mig. Vi köpte katter och helt plötsligt ansvarade jag för två liv. Två små älskade pälsbollar som ger mig så ofantligt mycket kärlek, närhet och livslust.

Jag reste utomlands, festivalade och hade världens bästa sommar. Besökte nya platser och fick se Sverige med andra ögon. Jag levde livets liv under insparken och fick så himla många nya vänner. Hittade nya intressen i crossfit, smink och skrivandet. Det är så otroligt underbart att ha riktiga hobbys igen.

Jag fyllde 20, opererade äntligen bort mina halsmandlar och började utbilda mig till socionom, min drömutbildning. Wow, vad häftigt egentligen!! Om 3 år är jag färdigutbildad och kan göra vad jag vill. Jobba med det där som jag älskar allra mest - att hjälpa människor.

Och jag tog tag i mitt mående på riktigt. Gick till kurator, började träna ordentligt, meditera, stod upp för mig själv och sa upp vänskapen med personer som inte förtjänar mig. Om det inte är self-care så vet jag inte vad! Klapp på axeln till mig och stor kram till alla i min omgivning som hjälpt mig. Nu är jag fri från självskada, ätstörningar och panikångest. Något jag trodde att jag skulle dras med hela livet.

"Det är som det är, och det blir som det blir". Mitt motto för 2019 och mitt motto för det kommande året. Jag har blivit så himla duktig på detta. Att bara go with the flow, inte haka upp mig eller klaga på saker som jag inte kan förändra. Jag är så otroligt stolt över hur jag utvecklat mitt mindset och hela min personlighet. Lärt mig att ta förluster som lärdomar, att växa av misstag och ta vara på alla de där småsakerna som egentligen betyder så himla mycket. Jag förstår idag min omvärld på ett helt annat sätt och jag tror att det beror mycket på att jag utbildar mig till socionom. Har blivit en mer förstående, empatisk och öppensinnad människa - precis en sån person som jag vill vara.

Jag går in i det nya året och det nya decenniet (!!) utan orealistiska förväntningar och tusentals planer. Men med ett himla driv, ideér och ett överflöd av kärlek. Kärlek till mig själv och min kropp. Mina nyfunna hobbys och min utbildning. Kärlek till alla i min närhet. J, katterna, familjen, släkt och vänner. Alla de som får mig utvecklas, de som inspirerar mig. De får mig att våga, orka och älska livet - och mig själv.

Jag vet vart jag vill och jag vet hur jag ska ta mig dit. Jag känner mig självsäker och lugn i att jag kan, och att jag förtjänar att må bra. Men också i att det är okej att inte alltid må bra. Jag känner mig rofylld och lycklig. Jag mår så bra och är väldigt tacksam över hur mycket jag kämpat för att ta mig hit. Njuter av min vardag och trivs så bra med sambo-och studentlivet. Jobben som assistent och att vara en liten katt-mamma. Trivs med livet, helt enkelt.

Jag vill att 2020 ska bli ett minst lika bra och utvecklande år som 2019. Ett år med mycket inspiration, lärdomar, nya upptäckter och en hejdans massa kärlek. Jag går in i det nya året tillsammans med människor som får mig att må allra bäst och känna mig levande. Det blir inte mycket finare än så. Nu rockar vi 2020, mina vänner <3

Gillar