Rygg-bygg och skador

Ni vet de där träningpassen då man blir helt spyfärdig efteråt och benen känns som spagetti? Just ett sådant pass körde jag idag, ett riktigt härligt rygg-bygg. Fokuset låg som sagt på ryggen, men jag körde lite axlar också. Just axlar har blivit lite av en ny favorit-muskelgrupp! Med stöd och peppande ord från två män som också tränade, lyckades jag pressa mig til det yttersta. Och det är jag så stolt över!! Det jag körde idag var: Axelpress: 14kg - 3x10

Back Extensions: 54kg - 3x10

Roterade axelpress: 6kg/hantel - 3x10

Latsdrag: 30kg - 3x10
40kg - 3x5 50kg - 3x3

Raka hantellyft: 5kg - 3x10

Sittande rodd: 30kg - 3x10
40kg - 3x5
50kg - 3x3

Militärpress: 15kg - 3x7

Marklyft:

60kg - 3x4
70kg - 3x3
80kg - 1x2
85kg - 1x1 (PB!)

Jag testade att köra på 90 kilo också, men jag fick bara upp den någon centimeter ovanför marken. Nästa gång jag ska köra marklyft i början av träningspasset istället, då kanske jag orkar mer. Men ja, jag gick från gymmet med ett nytt PB i mark och lyckan var total. En bild säger ju mer än tusen ord, haha..
Men lyckan var inte speciellt långvarig, för på hemvägen trillade jag och slog i knäet. Först tänkte jag inte mtycket på det, då det inte gjorde speciellt ont. Men när jag kom hem upptäckte jag en stor blodfläck på mitt vänstra knä och när mamma såg såret höll hon på att spy. Jag med, för den delen. Förutom en massa blod kunde man se både kött och ben, vilket var fruktansvärt vidrigt. Det är första gången jag skadat mig så djupt. Mamma lyckades dock tejpa ihop såret och nu ligger jag i soffan, och kan knappt andas för att det gör så ont. Har tagit en alvedon så förhoppningsvis lättar det snart. Tur att inte knäet gick sönder, i alla fall. Kunde ju varit mycket värre så jag är glad att det är så lindrigt som det är. Synd bara, att jag skadar mig nu när jag precis kommit igång med löpningen och allt..

Gillar

Kommentarer