SKAFFA JOBB!

Jag älskar, älskar, älskar att tjäna mina egna pengar. Det är verkligen en sådan härlig känsla när lönen trillar in och jag uppmuntrar er alla (verkligen!!) till att söka sommar/helgs/kvällsjobb. Det är verkligen häftigt att tjäna egna pengar och det är så bra erfarenheter. För även om det bara är "småjobb" kan det vara bra att ha med i sitt CV senare i livet! Jag har "jobbat" sedan jag gick i sexan och var 12 år gammal. Mitt första betalda jobb var att jag fick en liten slant för att vara hundvakt en gång i veckan. Det höll jag på med till förra året, alltså i fyra år, och jag hade nog fortfarande gjort det om det inte hade varit för att familjen med hunden flyttade härifrån. Ett enkelt, men ändå krävande jobb då man faktsikt har hand om en levande varelse. När jag började åttan fick jag mitt första barnvaktsjobb som jag hade i ett och ett halvt år ungefär, där jag var barnvakt åt två goa ungar. Det var verkligen superkul och jag hade gärna varit hos dem oftare nu med, men nu är de "för stora" och klarar sig själva utan barnvakt, haha. Jag blir kallad till att vara hos dem ibland om deras föräldrar ska vara iväg sent på kvällarna och det är såå roligt!

Mitt andra barnvaktsjobb fick jag typ för ett år sedan. Jag är inte riktigt säker. Men som ni vet så sitter jag barnvakt hos världens gulligaste tjej, som är 14 år och i behov av lite extra hjälp. När det inte är sommarlov/semester är jag hos henne en eller två eftermiddagar i veckan och det är så himla mysigt! Som barnvakt lär jag mig mycket om ansvar och, självklart, att ta hand om och hjälpa en annan människa. Det är verkligen lärdomar för livet. Mitt första "riktiga jobb" är ju det jag har nu, i resturangen där jag får strötimmar då och då. Det är ett jätteroligt och socialt jobb som har gett mig många lärdomar, men tyvärr är det extremt krävande för mina leder. Som tur är jobbar jag ju bara lite ibland och som det ser ut just nu ska jag fortsätta jobba där när jag blir ditkallad.. ..MEN SOM NI VET så är jag en människa som jag i behov av planering och ett schema att följa, vilket ledde till att jag sökte ett till jobb. Jag fick tyvärr inte det, men jag kommer att fortsätta söka andra jobb. Och det är en väldigt viktig sak - sluta inte försöka. Bara för att ett företag/butik säger nej så sluta inte söka. Ett jobb som jag verkligen ser fram emot är mitt fem-veckors-sommarjobb på Öland, som börjar idag (!!!) Det ska bli såå skönt att byta miljö, få lära känna en massa nya människor och framförallt få bo hos min faster!! Det kommer nog bli en stor personlig utvecklig då jag kommer att få klara mig mycket själv!
Sök jobb, hörni. Det finns massor utav möjligheter och det ger lärdomar för livet. Dessutom blir man mer ekonomisk när man tjänar sina egna pengar, hehe.

Gillar

Kommentarer