SKAM eller SKINS?

SKAM är serien som alla ser på just nu, det är samtalsämnet på allas läppar och det känns som att INGEN har undgått den norska succé-serien, ovasett om man hatar eller älskar den. Jag tillhör en av dem som fullkomligt älskar serien. Jag blev hooked redan efter första avsnittet och har sett alla säsonger två gånger. Men det var inte förrän igår som jag insåg hur lik den serien är en annan serie, en serie som jag upptäckte år 2012 och har sett ungefär tusen gånger sedan dess. Ni som har följt mig under en längre tid vet precis vilken serie jag menar: SKINS.


Jag skulle beskriva SKINS som en äldre och mer extrem version av SKAM. Det är mycket mer droger och extrema fester, värre slagsmål/intriger och så vidare. Det är som SKAM fast hela tiden ett snäpp värre, om ni förstår hur jag menar?
Min absoluta favorit i SKINS är Effy, hon var min förebild när jag var yngre. När jag var 11 tonade jag till och med mitt hår mörkt för att jag ville vara lik henne. Man får under största delen av serien ta del av hennes psykiska ohälsa, hennes relation till Freddie (och Freddie kan förövrigt vara den snyggaste killen jag någonsin sett), hennes sjuka bror och hennes föräldrars trasiga äktenskap. När jag var yngre och såg serien förstod jag inte riktigt vad "mental illness" var för något och jag kunde inte relatera till det då, så därför är det ännu mer intressant att se om serien nu med mer förståelse och högre igenkänningsfaktor.Jag fullkomligt älskar alla karaktärer i SKINS och att alla har sina egna problem. Serier tar upp psykisk ohälsa, skolan, kroppskomplex, rasism, homosexualitet, ångest, ätstörningar, avundsjuka, sjukdomen autism, sjålvskadebeteende, desperationen att passa in, otrohet, kärlek i alla möjliga former, grupptryck och mobbning.. Det finns så mycket som serien tar upp, som helt vanliga tonåringar går igenom, och likaså gör serien SKAM. Som sagt är SKINS en äldre version (tror försts säsongen kom ut 2007 eller 2009) och därför är det kanske ännu lättare att relatera till SKAM.
SKAM är en sådan fantastisk serie och jag tycker verkligen att alla borde se den. Alla kan på ett eller annat sätt relatera till det som händer i serien och det finns så många viktiga budskap. Noora och Sana är enligt mig de coolaste tjejerna på jorden och hela kompisgänget är definitionen av girlpower.

Dock förstår jag inte allas obesssion över William. Jag tycker också att han är snygg och i vissa stunder väldigt gullig, men pojkvänsmaterial? I don't think so. Han är en manipulativ liten egoist som hotar Noora med att om hon inte dejtar honom, så kommer han att utnytta hennes vän Vilde..?? MEN, alla tycker olika och själv är jag helt förälskad i Chris (han på bilderna ovan), men han är ju världens fuckboy.. Om ni varken sett SKAM eller SKINS så gör det. Helt fantastiska serier med mycket lärdomar och girlpower. Älskar dem!

Gillar

Kommentarer