SLUTA BRÅKA!

Jag är så glad över att jag har kommit ur den perioden i mitt liv då det var så mycket bråk och tjafs. Då alla draman förstorades upp till världens största grej och att det var konstant tjafs. Denna perioden var för mig i 6-8an, alltså när jag var 12-14 år. Jag är så glad över att jag var i denna period relativt tidigt och idag kan vara så säker i mig själv som jag är. Eftersom att jag själv har genomlidit och kommit ur denna perioden så vill jag ge er tips, för jag vet att några utav er är yngre än mig och kanske är inne i den perioden nu. För jag vet hur elaka (framförallt) tjejer kan vara, och speciellt i den åldern då allt man vill är att vara cool. Usch, jag mår illa när jag tänker på hur hemsk den tiden var!! Jag hoppas i alla fall att mina tips kan hjälpa er att tänka annorlunda och stå över allt bråk, något som jag önskar att jag hade gjort. Folk kommer att såra dig och göra allt för att se dig falla, men STÅ ÖVER DET - hur svårt det än är.* Det är inte hela världen om någon kollar snett på dig eller om du inte blir medbjuden på en tjejs födelsedagsfest. Självklart ska man aldrig acceptera att bli illa behandlad, men det ÄR INTE HELA VÄRLDEN. Tala om för berörda personer att du blev ledsen - och släpp det sedan. I bästa fall får du en ursäkt, men även om du inte får det så är det inget att älta eller lägga ned en massa energi på. Även om det känns tråkigt så är det inte heeela vääärlden. Hitta nya kompisar om dina gamla inte är snälla! Det finns alltid någon att umågs med!

* Prata face to face och pika inte varandra på sociala medier eller skriv sms som kan tolkas hur som helst. Även om det kan vara jobbigt att träffas och prata när man bråkar/har bråkat så är det ett bra sätt. På så vis kan inget misstolkas! Och skippa skitsnacket.. Låt inte personen i fråga påverka dig så mycket att du pratar om hen med dina andra kompisar.

* Du kommer inte att älska alla, och alla kommer inte att älska dig. Men det är så viktigt att respektera andra och dig själv! Du måste inte ifrågasätta allas agerande hela tiden och du måste inte ta alla fighter. Du måste inte ta varenda strid utan välj vilka diskutioner du verkligen vill ta. Det är inte värt att hela tiden starta bråk, låt det passera och vet att du själv är bättre än personerna i fråga. Respektera dig själv så pass mycket att du väljer att stå över allt drama.

* Var ärlig och berätta att du blir ledsen när personer agerar som de gör. Var ärlig och lägg inte på någon "bitchig" attityd i hopp om att "äga ut" personer. Det fungerar inte i längden utan skapar bara onödigt drama. Var ärlig mot dig själv och andra genom att säga att du faktiskt blir ledsen, besviken och arg när du blir dåligt behandlad. Var trevlig i tonen och gå inte i med inställningen till att du ska äga ut någon.

* SLÄPP DET! Gå inte runt och älta i evigheter. Tala om hur du känner i trevlig ton, lös konfilkten eller välj att gå skilda vägar. Om ni inte kan lösa det själva så ta hjälp av en vuxen. Det är inte alls töntigt utan endast moget och inse att man behöver hjälp. Lägg inte ned någon mer tid på personen utan välj att fokusera på dig själv och ditt välmående. Du behöver inte personer i ditt liv som får dig att må dåligt!

* Sprid kärlek istället och välj att stå över all skit och vara mogen, även om det är svårt. Det kommer att gynna dig mest!!

Gillar

Kommentarer