Snart 21

Tisdagen den 23e juni.

Dagen innan min 21års dag. Är ute och går, solen skiner och jag har bra musik i öronen. Har haft en fin dag på jobbet och mår bara så otroligt bra. Utan att jinxa något så var det väldigt längesedan jag hade en riktigt dålig dag. Och nyligen passerade jag hela 600 dagar som fri från självskadebeteende. En låt från en gammal lista kommer på i öronen och jag får flashbacks till min födelsedag för 3 år sedan. Då trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva min 21års dag. Men idag står jag här, lyckligare än någonsin.

Tänk om jag för 2 år sedan hade vetat att jag på min tjugoförsta födelsedag kommer vara i ett lyckligt förhållande tillsammans med killen jag då var olycklig kär i, och att vi skulle ha vår egen lilla familj bestående av två katter. Om jag då hade vetat att jag om 2 år kommer bo i en supermysig lägenhet, ha ett roligt jobb och precis klarat av första året på socionomprogrammet. Tänk om jag hade vetat hur många fina människor jag kommer ha runtom mig, och hur innerligt lycklig jag kommer att vara.

Imorgon fyller jag 21 år och jag är så jävla stolt över mig själv. Över allt jag tagit mig igenom och att jag kunnat bygga upp mig själv så många gånger. Att jag idag utvecklats till en person jag vill vara och som jag är extremt stolt över. Att jag hittat det jag brinner för och vad som gör mig till världens lyckligaste tjej.

Som en snart-21-åring tänkte jag dela med mig av 21 saker jag lärt mig under dessa år på jorden. Vissa är mer viktiga lärdomar än andra!

1. Uttrycket ”ensam är stark” stämmer verkligen inte.

2.
Alla strider är inte värda att ta..

3.
..och alla är inte värda en andra chans. Men många är det. Alla förändras ständigt och ibland är det viktigt att vara öppensinnad nog att ge folk en andra chans.

4. Det är aldrig pinsamt att må dåligt.

5.
Yoga gör underverk.

6. Även choklad gör underverk.

7.
Mamma upptäcker alltid falska vänner före en själv gör det.

8.
Träning är balsam för själen.

9.
Folk kommer alltid snacka, det är aldrig värt att försöka tillfredsställa alla. Det kommer du bara må dåligt av.

10.
Hitta en hobby som du verkligen brinner för.

11.
Börja handla på second hand!!

12.
Att varje kväll äta middag tillsammans med familjen är den viktigaste traditionen i mitt liv.

13.
Hur andra behandlar dig definierar inte dig.

14.
Var snäll, ödmjuk och döm ingen. Du vet aldrig vad någon annan går igenom.

15.
Klyschigt nog ångrar du bara de chanser du aldrig tog!

16.
Antalet vänner är irrelevant så länge du har någon du verkligen litar på.

17.
Prata om dina trauman, det kommer hjälpa dig att läka.

18.
Ge aldrig aldrig aldrig upp på dina drömmar.

19. Våga testa nya saker och gå utanför din comfortzone, det är då du växer som människa.

20. Dokumentera mycket. Filma, ta videos, skriv dagbok. Det är så fint att ha i framtiden.

21. I slutändan så är DU den viktigaste personen i ditt liv. Fokusera på att du ska må bra och gör vad du känner för så länge du inte skadar någon annan. Don’t set yourself on fire to keep others warm!

Gillar

Kommentarer