SÖTSUGET ÄR VÄRST

När jag kom hem från gymmet för en stund sedan var jag så EXTREMT sötsugen. Det är alltid värst efter ett rejält träningspass.. I alla fall för min del. Som tur är har vi varken godis eller kakor hemma, annars hade jag nog tagit en bit.. Bra självbehärskning! Istället för godis och annat onyttigt så har vi rawfood bollar. Eller ja, bollar och bollar.. Typ klumpar, haha! "Kakorna" ni ser på bilderna nedan har mamma bakat och de är till för att ätas när sötsuget är som värst. För mig är sötsuget som värst under första veckan, sedan brukar det gå bättre. Men idag var det helt sjukt så jag tog mig en liten "kaka" (vet inte vad jag ska kalla det, hehe). En räcker gott och väl då de är väldigt mättande. Nedan ser ni receptet och vad dessa "kakor" innehåller!
0,5 dl naturell kvarg. 0,5 dl keso. 2 msk kaffe. 1 tsk vaniljpulver. 1,5 msk kakao. 2 krm salt. 3 dl havregryn. 2 msk steviasocker. 8 st torkade aprikoser.
Att göra "kakorna" är enkelt. Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan smeten i valfri form. Sedan är det bara att sätta in dem i frysen! Enkelt, nyttigt och JÄTTEgott!
Detta är mammas egna recpet eftersom att originalreceptet innehöll mjölj, socker och vaniljsocker.

Gillar

Kommentarer