SPARTIPS

I detta inlägget tänkte jag dela med mig av mitt största spartips och ett väldigt bra ordspråk som lyder: många bäckar små gör en stor å. Någonting som många säkert har hört innan i andra sammanhang. MITT STÖRSTA TIPS: NAMNGE DITT SPARKONTO! Jag har sedan ett år tillbaka sparat halva mitt studiebidrag varje månad, vilket motsvarar några hundralappar i månaden. Själv tycker jag att det är ganska mycket att spara utifrån min ekonomi och mina förutsättningar. Dessa pengar har varje månad "åkt in" på ett sparkonto och alltså inte på ett konto där jag kan förbruka pengarna. På så vis ser jag aldrig dessa pengar vilket enligt mig gör det lättare att spara. För jag tror att om man får hela summan och sedan ska sätta undan hälften blir det lättare att man struntar i det eller glömmer av att göra det, och då sparar man inga pengar. Så ett tips är verkligen att starta upp ett sparkonto och namnge det med vad ni sparar till, (exempelvis "resor", "kamera", "utbildning" eller "lägenhet") och gör så att en del av er lön/studiebidrag sätts in på det kontot direkt!
MÅNGA BÄCKAR SMÅ..
Det jag menar med "många bäckar små gör en stor å" är att även om inte man sparar en enorm summa varje månad, så kommer det i slutet att ha sparats mycket pengar. Du kan spara 100 kronor varje månad om det är det du vill/kan spara, och efter ett års sparade kommer du att ha 1200 kronor som kanske räcker till en kamera eller den där supersnygga skinnjackan!
VAD SPARAR JAG TILL? Jag har sparat 500 kronor/månad i snart ett år och har nu bestämt mig för att börja spara ännu mer per månad. Anledningen till det är för att jag nu har 2 jobb som jag får lön från och kan på så vis lägga undan mer utav mitt studiebidrag. Jag sparar till att göra en tre-månaders-resa till USA efter studenten och har räknat ut på ett ungefär vad det kommer att kosta. Att resa och upptäcka världen är ju något som jag tjatar om hela tiden, så för mig är det självklart att spara till en utlandsresa/utlandsresor!
Hoppas att ni blev lite inspirerade till att spara! Vad tycker ni om att "prata pengar" såhär? Tycker ni att det är intressant eller är det något ni blir provocerade av? Själv tycker jag att det är superinspirerande att höra andras ekonomiska målsättningar samtidigt som jag tycker att man inte ska vara FÖR öppen gällande ens ekonomi. XO!

Gillar

Kommentarer