stärk din självkänsla

Självförtroende är vår egen tilltro till prestation. Våra egna tro om vad vi klarar av och vad vi inte klarar av. Självkänsla där emot handlar i grund och botten om vår egen syn på oss själva. Alltså självförtroende och självkänsla är två helt olika saker. Jag personligen har ett jättebra självförtroende och mindre bra självkänsla, och för alla er som är lika dana som mig har jag skrivit ihop detta inlägget för att tipsa om hur ni kan stärka er självkänsla. XOXOX!

- Spendera tid med dig själv. Jag tror verkligen på att lära känna sig själv och veta vem man är precis utan och innan. Släpp loss till favoritlåtarna framför spegeln i de bästa och snyggaste kläderna du har! De kläder du verkligen känner dig fierce i! Dansa, sjung och hoppa runt tills du inte orkar mer!

- Var medveten om dina rädslor, respektera dem, men försök ändå att besegra dem. Träna på situtioner i livet som gör dig obekväm, du måste verkligen komma ur din "comfort zone"!

- Ser du problem eller lösningar i olika situationer? Ser du problem försök att ändra ditt tänk och se nya möjligheter. Det finns alltid lösningar, kom bara ihåg att se dem. Var positiv och se det bästa i allt även om det är svårt!

- TA ÅT DIG AV KOMPLIMANGER SOM FOLK GER DIG. Mycket, mycket viktigt! Skaka inte bara av dig komplimangerna och säg "nej men DU är finare", "nej men DU är bättre!" TA ÅT DIG, lär dig att älska dig själv!

- Det viktigast av allt är; var stark i dig själv! Och kom ihåg att alltid vara dig själv, även om det kan vara svårt och även att man ibland bara vill göra allt för att passa in. Den som alltid växlar mellan olika roller och inte vågar visa sitt verkliga jag kommer heller aldrig att få någon vidare självkänsla eftersom att man tappar bort sig själv bland rollerna. Våga vara och älska dig själv!

Gillar

Kommentarer