Starta året på bästa sätt

Nedan har jag listat mina bästa tips för att starta det nya året på allra bästa sätt <3

*Rensa. Allt, från din garderob till din spotifylista. Skänk gamla kläder och saker du ej använder längre, rensa dina sociala medier så du endast följer personer som motiverar, inspirerar eller ger positiv energi. Var inte rädd för att ta bort folk som du på något sätt blir negativt påverkad av. Rensa kameraalbum och snap-memories, radera gamla konversationer även om det gör ont i hjärtat, gör nya spotifylistor.. Ut med det negativa och in med nytt, fint och positivt.

*Organisera. Detta kanske inte är något för alla, men definitivt något för mig. Kyl, frys och skafferi, badrumsskåp, bokhylla, garderobslådor.. Organisera iordning så att allt är på sin plats och lätt att hitta. Det minskar stressen och är ett bra sätt att starta igång det nya året!

*Skaffa en almanacka. Jag har en där man dels kan skriva i vad man ska göra under dagarna, men det finns även checklistor och plats för anteckningar. Guld för en som mig, som ääälskar att skriva to-do-listor. Det är ett smidigt sätt att få koll och slippa ha allt i huvudet. Det underlättar verkligen.

*Aktivera dig. Om så bara 15 minuter. Det gör underverk för den mentala hälsan. Lyssna på någon meditation på Spotify, kör yoga eller hemmaträning via youtube, gå en promenad eller checka av ett gympass.

*Ge komplimanger. Detta är en så simpel grej men ändå gör det stor skillnad i måendet. Jag har som ”mål” att varje dag ge minst 3 komplimanger/positivt feedback till andra och lika många till mig själv. Glöm inte att vara snälla mot er själva <3

Gillar