study hard

Jag, om jag får säga det själv, har bra betyg. Jag har inte A i alla ämnen men det är vad jag strävar mot, och för att kunna uppnå det krävs det att jag tar skolan och plugget på allvar. I detta inlägget tänkte jag dela med mig av mina fyra bästa tips för att helt enkelt plugga bättre!
Bild från weheartit.


Var närvarande på lektionen. Detta är verkligen mitt största och viktigaste tips. För om du lyssnar, är närvarande och engagerad på lektionen så har du redan halva pluggtiden klar. När du ändå sitter på lektionen kan du lika gärna utnyttja tiden väl och lyssna på vad läraren säger, ellerhur?

Antecka - allt! Även det som inte behöver anteckas eller redan finns i en powerpoint. Jag är den som antecknar precis allt, oavsett. För mig funkar det som så att när jag skriver ned orden och antecknar så lär jag mig. Det fastnar då lättare och det innebär att jag också slipper plugga mindra hemma efter skolan.

Få det överstökat - plugga dirket när du kommer hem, om du har möjlighet. Släng ihop ett gott mellanmål och sätt dig med skolarbetet. Få det överstökat men stressa inte dig igenom det..

Låt bli mobilen, på tal om att inte stressa. Det finns många som säger att de koncentrerar sig bättre om de har på mobil, dator och TV.. Jag är inte en av dem. Jag måste stänga av exempelvis mobilen för annars blir jag sjukt stressad och vill bara kolla exempelvis Twitter hela tiden. Så det är ett bra tips - låt bli mobilen! Stäng av den eller lägg den i ett annat rum. Som ni säkert förstår så är detta saker som funkar för mig personligen. Det betyder inte att det automatiskt funkar för alla er. Det gäller att hitta tekniker och sätt som passar en själv, men give it a try i alla fall!

Gillar

Kommentarer