SVAMPFYLLD SMÖRDEGSPAJ

Till jul brukar alltid min farfar bjuda på svampkrustader, vilket jag totalälskar. Och igår blev jag så himla sugen på det att jag var tvungen att testa att göra egna. Bilden i detta inlägget är väldigt ocharmig, men hallå - det var ju Eurovision på TV, jag hade ingen tid till att ta fina bilder ;)

Jag använde mig inte utav något recept när jag gjorde dessa, utan jag tog bara vad vi hade i kylen. Det räckte i alla fall precis till 4 lagom stora pajer och det blev otroligt gott.

DU BEHÖVER:
FYRA STORA MUFFINSFORMAR SMÖRDEGSPLATTOR (använde 3 st) CHAMPINJONER (7-8 stycken) FETAOST (Ju mer desto godare, haha!)
VITLÖK (Jag tog 3 klyftor) CREME FRAICHE (0,5 dl) VISPGRÄDDE (Ungefär 2 dl)
RIVEN OST (Ta så mycket du behagar!) SÅHÄR GÖR DU: 1. Det första jag gjorde var att tina upp 3 stycken smördegsplattor för att kunna täcka muffinsformarna.

2. Jag satte sedan in formarna med smördeg i ugnen (200°) i 7-10 minuter medan jag började med fyllningen. 3. Jag började med att skiva upp champinjonerna och steka dem tillsammas med pressad vitlök. 4. När champinjonerna var färdigstekta sänkte jag värmen och hällde ca 2 dl grädde i stekpannan. Sedan lät jag det koka en stund. 5. När grädden blev brun-ish (svårt att förklara) så adderade jag creme fraiche, fetaost, salt och peppar. Sedan lät jag allt koka i någon minut innan jag smakade av. 6. När fyllningen var klar hällde jag i den i formarna (som då hade varit i ugnen en stund) och sedan toppade jag med riven ost innan jag skickade in dem i ugnen i yttligare 10 minuter. Superenkelt och gott!!

Gillar

Kommentarer