Svar på frågestunden

Q: Vad ser du mest fram emot med det nya året? Har du några speciella planer?

A: Det jag ser mest fram emot är sommaren, min systers student och att resa. Förutom det så har jag fått sommarjobb och även köpt biljetter till Summerburst. Vill åka på lite andra festivaler också men man är ju en fattig studentråtta haha, så får ser hur det blir med det!

Q: Vad är det roligaste med din utbildning?

A: Allt, tänkte jag skriva. Men det är typ så! Jag totalälskar socionomutbildningen och den passar mig som handen i handsken. Men det roligaste är väl psykologikurserna!!


Q: Tips till den som ska välja program att studera efter gymnasiet?

A: Prata med en studievägledare, gå på öppet hus, läs på om olika program och våga fråga. Skriv ut på exempelvis facebook och fråga om någon har erfarenhet av den utbildning du är sugen på att testa. Och våga testa!! Känns det inte rätt är det bara att hoppa av!

Q: Hur mår du just nu?

A: Väldigt bra. Är genuint lycklig, känns som att jag är på rätt plats i livet och gör det jag älskar. Utbildar mig till mitt drömyrke, bor med min kille, tränar mycket, gosar med katterna, festar mycket med vännerna, mediterar massvis, har roliga saker att se fram emot.. Är bara otroligt lycklig.


Q: Finns det något du ångrar i ditt liv?

A: Det enda jag verkligen ångrar så mycket att det ger mig ångest är att jag la ner så otroligt mycket tid på personer som inte visade sig vara värt det. Som bara fick mig att må dåligt. Och att jag istället under den tiden hade kunnat fokusera på träning & plugg, och umgåtts med min familj och bara fått massa kärlek istället. Det ångrar jag otroligt mycket.

Q: Hur vågar man gå ur destruktiva kompisrelationer? Och hur tusan skaffar man nya vänner?

A: Det är otroligt svårt. Jag tror helt ärligt att det viktigaste är att prata med någon som kan ge dig nya perspektiv på situationen. Som berättar för dig hur du faktiskt förtjänar att bli behandlad. Och nya vänner finns verkligen överallt!! Sociala medier, på gymmet eller andra fritidsaktiviteter, skola, jobbet.. Det gäller bara att våga vara öppen för nya saker, hur läskigt det än verkar. Men mitt största tips är väl att utmana dig själv till att vara så social som du bara kan och våga ta kontakt med olika sorters människor. Förstår ni hur jag menar? <3


Q: Om du skulle ge ett tips till ditt 15åriga jag, vsd skulle det vara?

A: Att ingen bryr sig lika mycket om mig som jag gör. Så sluta tänka på vad andra kommer tro, tycka och tänka hela tiden. Bara kör ditt eget race, för ingen kommer att tacka dig för att du satte andras åsikter före dina egna. Och att det ALLTID kommer nya relationer. Både vänskaps-och kärleksrelationer.

Gillar

Kommentarer