TRE PLUGGTIPS

Nedan hittar ni tre av mina bästa pluggtips. Tänkte att jag kunde dela med mig av dem nu, då jag vet att många har mycket plugg nu det sista innan sommarlovet. Jag har det, i alla fall.

* Skriv ned viktiga datum och deadlines - så fort du får reda på dem! Jag antecknar alltid sådant i min mobil och det är ett stort tips. Skriv ned exakt datum då inlämningar ska vara inne, eller när du har prov eller seminarium. På så vis har du koll och kan planera din fritid utifrån det skolarbete som behöver göras. Skriv ned och antecka, för det är omöjligt att hålla allt i huvudet!

* Var fokuserad på lektionerna. Var aktiv, ANTECKNA (även om det kanske inte behövs), försök hinna med så mycket arbete som möjligt och lyssna på genomgångarna. Då har du nästan allt plugg gjort och slipper sitta hemma i flera timmar och plugga. Ta vara på tiden när du endå är i skolan och befinner dig på lektionerna. Snacka med kompisar eller vara inne på mobilen kan du ju lika gärna göra hemma.

* Skjut inte upp läxor, inlämningar eller annat plugg. Ta tag i det direkt, se till att få det överstökat så kan du göra andra, lite roligare aktiviteter sen. Jag veeet att det är supertråkigt att plugga, men när du väl lämnar i den där jobbiga uppgiften och kan ägna dig åt roligare saker, så är det verkligen värt det!


  • Tankar

Gillar

Kommentarer