VÅGA MER!

Någonting som hindrade mig mycket innan var rädslan för att misslyckas. Jag var så rädd för att misslyckas eller få ett annat resultat än väntat, att jag drog mig ifrån att ens försöka. Jag vågade alltså inte. Det är hemskt att det var så, men ännu hemskare är det att det finns så många av er som inte heller vågar - och inte har de rätta verktygen till att börja våga. Därför tänkte jag idag dela med mig av vad DU kan göra för att våga mer! Jag har fått inspiration till att skriva detta inlägget från en av de bästa bloggarna jag vet. http://tothrive.se. Några bilder kommer därifrån och några är från WeHeartIt.
4 steg för att våga mer 1. Självförtroende

Ett bra självförtroende krävs för att nå framgång i livet, och du behöver nå framgång för att bygga upp ett bra självförtroende. Alltså krävs det att du vågar.

Många blandar ihop självförtroende med självkänsla - så vad är egentligen självförtroende? Jo, det är tilliten man har till sig själv, alltså det man tror att man klarar av. Man har bra självförtroende när man tror att man klarar av saker och när man tror på sig själv. När man sedan får detta bekräftat växer självförtroendet. Genom att börja utmana dig själv, dina rädslor och din tvivel är rätt väg mot ett bättre självförtroende.

Starta smått och lätt genom att börja med saker som är lite läskiga men som du vet att du klarar av. När du märker att du klarar de saker som skrämmer dig ökar ditt självförtroende, och då kan du ta någonting ännu läskigare. Och så fortsätter det i en GOD CIRKEL!

2. Prata gott om dig själv - till dig själv

Något som är så otroligt, otroligt viktigt är att veta att de ord som påverkar dig allra mest är de ord du säger till dig själv. Därför är det viktigt att jobba med sitt självförtroende OCH självkänsla, så att du vet att du duger även om du skulle råka misslyckas. Att du inte ÄR dina prestationer. Det var något jag hade väldigt svårt med, att skilja på mig som person och de prestationer jag gjorde.

För att börja öva upp din förmåga att älska dig själv så kan du varje kväll skriva ned TRE BRA SAKER med dig själv, som inte är dina prestationer. Det är riktigt svårt, men det hjälper. Och snart kommer du kunna stå framför spegelen med ett leende och säga de orden högt!

3. Jämför inte

Jämför dig inte med andra människor, för då blir du aldrig blir nöjd. Punkt. Det är inte hälsosamt att ständigt jämföra sig med andra, så börja istället bedöma dig själv utan jämförelse till andra. För vi alla är fattiga i jämförelse med Bill Gates eller långsamma i jämförelse med Usain Bolt.

"Blir du taggad och inspirerad av att tävla mot andra – kör på. Men annars, tävla bara med dig själv. Det blir väldigt mycket lättare att vinna då." - tothrive.se

"Du vet nu att du kan hantera allt som står i din väg, vad som än händer. Du vet också att ingen annan egentligen tycker eller tänker en massa om dig – de tänker på sig själva. Du har även koll på att det är rädslan i sig som är det mest skrämmande, inte saken/situationen du är rädd för och du har koll på hur du ska öka ditt självförtroende i dina specifika situationer. Då är det bara att tuta och köra nu då!" - tothrive.se

Gillar

Kommentarer